• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2018

22:36

RUSIJA O HEMIJSKOM NAPADU U OBLASTI GUTA:  SAD igraju u Siriji po scenariju viđenom u Jugoslaviji, Iraku i Libiji!

Vesti

RUSIJA O HEMIJSKOM NAPADU U OBLASTI GUTA: SAD igraju u Siriji po scenariju viđenom u Jugoslaviji, Iraku i Libiji!

Podeli vest

Rusko ministarstvo spoljnih poslova danas je saopštilo da su optužbe da ruske i snage sirijske vlade stoje iza napada hemijskim oružjem u istočnoj sirijskoj oblasti Guta - američka "propaganda" 

U saopštenju ruskog ministarstva se dodaje da je cilj tih optužbi da podriju mirovne pregovore u Sočiju, prenosi Rojters.

Kako navodi ruska agencija Tass, u saopštenju se takođe navodi da "SAD pokušavaju da igraju na kartu Sirije po scenariju koji je već ranije priređen u Jugoslaviji, Iraku, Libiji".

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov optužio je ranije danas SAD da promovišu "neproverene navode" o napadima hemijskim oružjem u Siriji kako bi omele mirovne inicijative koje preduzima Rusija.

Rjabkov je to naveo u intervjuu agenciji Interfaks, dan nakon što je američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio da Moskva "snosi odgovornost za žrtve" novog napada za koji se sumnja da je izveden hemijskim oružjem u predgrađu Damaska, prenosi AP.

Tilerson je un utorak naveo i da Rusija krši sporazum iz 2013. koji je postigla sa SAD o uklanjanju hemijskog oružja iz Sirije, te da pomaže sirijskoj vladi u kršenju Konvencije o hemijskom oružju, koja zabranjuje upotrebu tog oružja.
Aktivisti i spasilački timovi naveli su da je sirijska vlada u ponedeljak izvela napad sumnjivim otrovnim gasom koji je, kako kažu, ugrozio oko 20 civila u predgrađu Damaska koje kontrolišu pobunjenici, dok sirijska vlada poriče da koristi hemijsko oružje.

(VIDEO) LAVROV SE RASPLAKAO OD SMEHA: Pogledajte turske vesti, u studio doveli i TENK i AVION da pokažu kako rasturaju Kurde!

AMBASADOR FRANCUSKE U SAVETU BEZBEDNOSTI UN: Sirija na raskrsnici preti joj raspad, hitno zaustaviti TURSKU OFANZIVU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija