• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Webtribune.rs

25.01.2018

15:46

​PUTIN GASI INTERNET, SPREČIĆE VLADARE SVETA DA KONTROLIŠU ČOVEČANSTVO: Rusija pravi novu SLOBODNU MREŽU!

Vesti

​PUTIN GASI INTERNET, SPREČIĆE VLADARE SVETA DA KONTROLIŠU ČOVEČANSTVO: Rusija pravi novu SLOBODNU MREŽU!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da je Novi svetski poredak "korumpirao ideale interneta", pretvarajući ga u "globalni zatvor" sa nadzorom uperenim na sve, dok je najavljivao da Rusija pokreće novi nezavisni internet koji će biti oslobođen okova Novog svetskog poretka

Ono što je nekada bilo sredstvo slobode pojednca (internet) polako je izvrnuto u sredstvo ugnjetavanja i, u suštini, vrlo moderan oblik ropstva, rekao je Putin.

Putin i Savet bezbednosti razvijaju novi Internet, prvenstveno za nacije BRIKS-a, koji će biti potpuno nezavisan od globalnih elitnih korporacija i vlada, i nastaviće da radi u slučaju globalnih prekida interneta.

Ova nova inicijativa je predstavljena na oktobarskom sastanku Saveta bezbednosti, pri čemu je Putin odredio krajnji rok do 1. avgusta 2018. godine.

Veruje se da će ovaj novi nezavisni internet biti oslobođen cenzure.

RUSIJA MAHNITO GOMILA ZLATO! Svi se pitaju zašto Putin po svetu kupuje TONE I TONE ZLATNIH POLUGA!

Dok su diskutovali o ovom pitanju, članovi saveta su istakli da "povećane mogućnosti zapadnih naroda da sprovedu ofanzivne operacije u informacionom prostoru, kao i povećana spremnost za ostvarivanje ovih sposobnosti, predstavljaju ozbiljnu pretnju ruskoj bezbednosti."

Oni su odlučili da se ovaj problem treba rešiti stvaranjem odvojenog bekap sistema DNS-a (Domain Name Servers), koji ne bi bio predmet kontrole od strane međunarodnih organizacija. Ovaj sistem bi koristile zemlje BRIKS-a - Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.

Problem prekomerne zavisnosti od globalnih DNS je ranije rešen od strane Rusije. 2014. godine je rusko Ministarstvo komunikacija sprovelo veliku vežbu u kojoj su simulirali "isključivanje" globalnih internet usluga i koristili ruski backup sistem kako bi uspešno podržali internet operacije unutar zemlje.

AP/Pixaxbay.com/Fotomontaža

Međutim, kada su novinari Putinovog sekretara za štampu Dmitrija Peskova, upitali da li vlasti u zemlji razmatraju isključivanje iz globalnog interneta u 2014. godini, Peskov je to obacio:

- Isključivanje Rusije iz globalnog interneta, naravno, ne dolazi u obzir - rekao je Peskov agenciji Interfaks.

(VIDEO) TRAMP UDARIO SA LEĐA NA PUTINA, AMERIČKE RAKETE U GRUZIJI: Džavelin već SPREMAN DA RAZARA!

Međutim, ovaj zvaničnik je takođe naglasio da "u zadnje vreme ima dosta nepredvidivosti u delima naših partnera u SAD i EU, i mi (Rusija) moramo biti spremni za svaki događaj".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija