• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2018

23:37

KOMESAR UN NE KRIJE ZABRINUTOST: Trampov govor u Davosu vraća svet u okolnosti pred početak PRVOG SVETSKOG RATA!

Vesti

KOMESAR UN NE KRIJE ZABRINUTOST: Trampov govor u Davosu vraća svet u okolnosti pred početak PRVOG SVETSKOG RATA!

Podeli vest

Visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Raad Al Husein izrazio je danas zabrinutost zbog poziva američkog predsednika Donalda Trampa u Davosu svim zemljama da slede svoje interese upozorivši da će to vratiti svet u okolnosti kakve su vladale pred Prvi svetski rat

- "To je scenario 20. veka", rekao je Husein. "On (Tramp) je pozvao sve zemlje da slede sopstvene interese, bez obzira na to što ako se to uradi, ako svaka zemlja usko sledi svoju agendu, ona će se sudariti sa agendama drugih i vratićemo svet u 1913. godinu", upozorio je Husein u Davosu.
Tramp je ranije danas u svom govoru na Svetskom ekonomskom forumu nastojao da privuče strane investicije govoreći da su SAD "otvorene za biznis", istovremeno obećavajući da će preduzeti mere protiv, kako je rekao, nepravednih trgovinskih sporazuma.

Ponovivši svoj slogan "Amerika na prvom mestu", Tramp je rekao da očekuje od svih svetskih lidera da stave interese svojih zemalja na prvo mesto.
Prema Huseinovim rečima, takva politika će dovesti do toga da se u nekom trenutku sve raspadne i do velike patnje ljudi, prenosi Rojters.

- Etnički, šovinistički nacionalizam, osećaj nadmoći u zajednicama predodređenim za to na osnovu boje kože ili etniciteta, a da su drugi ljudi na neki način manje vredni ili da su neke zemlje nekako moralno superiornije od ostalih - to je ono što nas uvlači u nevolju- zaključio je komesar UN.

TRAMP ŠOKIRAO DIREKTORE NAJVEĆIH EVRO-KOMPANIJA: Umesto o biznisu, na svečanoj večeri PRIČAO O ASPIRINU I LIFTOVIMA!

TRAMP DOČEKAO DA GOVORI U DAVOSU: Svako dete zaštititi od nasilja, siromaštva i straha!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zlata

pre 6 godina

Da li je Tramp obavesten ili se pravi naivnim ,da Amerika nije vise na prvom mestu nego je to Kina !Iz govora Trampa da se zakljuciti da on smatra da su sve zemlje sveta "kolonije "Amerike i da treba da ispunjavaju muzicke zelje Anerikancima.Tramp ne vidi da Ameriku mrzi citav svet....

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija