• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomer.rs

30.01.2018

13:53

PUTIN ODGOVORIO AMERIMA: Loša vam je lista, GDE SAM TU JA?! Ali nema veze - PSI LAJU, KARAVANI PROLAZE!

Vesti

PUTIN ODGOVORIO AMERIMA: Loša vam je lista, GDE SAM TU JA?! Ali nema veze - PSI LAJU, KARAVANI PROLAZE!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin se našalio povodom toga što je njegovo ime izostalo sa "Kremaljskog spiska", odnosno "Putinove liste", čak je izjavio da se oseća uvređeno jer on sam nije na njoj

Putin je istakao da smatra stvaranje "Kremaljskog spiska" neprijateljskim aktom usmerenim protiv Rusije. Ruski predsednik je dodao da nije video dokumenta, ali da su ga kolege informisale.

- Psi laju, karavani prolaze. Rusiji mora da se bavi unutrašnjim pitanjima - rekao je Putin sa sastanku sa učesnicima svoje izborne kampanje.

Putin je u svom odgovoru koristio staru arapsku poslovicu, koja se koristi u mnogim jezicima od Bliskog istoka pa sve do Indije. Nije tajna ni to da je i sami Srbi često upotrebljavaju.

Da podsetimo, administracija američkog predsednika Donalda Trampa objavila je listu od 114 imena ruskih političara i 96 "oligarha" koji su svoje bogatstvo stekli tokom vladavine Vladimira Putina, a na listi su, između ostalih, premijer Dmitrij Medvedev, šef diplomatije Sergej Lavrov, ali i biznismeni Roman Abramovič, Oleg Deripaska i Eugen Kasperski.

VAŠINGTON OBJAVIO "PUTINOVU LISTU"! Na njoj je 114 imena ruskih političara i 96 oligarha koji su svoje bogatstvo stekli TOKOM VLADAVINE VLADIMIRA VLADIMIROVIČA!

Kako navodi AP, administracija je na taj način odgovorila na zahtev Kongresa da SAD kazne Moskvu zbog mešanja u američke izbore 2016. godine.

Neformalno nazvana "Putinova lista" je u stvari dokument na sedam strana koji je deo zakona o anti-ruskim sankcijama. Prvobitna zamisao Kongresa bila je da imenuje i "osramoti" one za koje se veruje da imaju korist od Putinove vlasti u isto vreme dok SAD nastoje da diplomatski i ekonomski izoluju Putinovu vladu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17