• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2018

22:49

SEČA NA HAVAJIMA ZBOG LAŽNE UZBUNE: Šef agencije za vanredne situacije podneo ostavku!

Vesti

SEČA NA HAVAJIMA ZBOG LAŽNE UZBUNE: Šef agencije za vanredne situacije podneo ostavku!

Podeli vest

Šef havajske Agencije za vanredne situacije Vern Mijagi podneo je danas ostavku nakon nedavne greške i lažnog upozorenja na opasnost od raketnog napada

Nešto ranije, američka Federalna komisija za komunikacije (FC C) je saopštila da je zbog greške nadzornika ponoćne smene, koji je vežbu pomešao sa stvarnim napadom, izdato upozorenje na Havajima 13. januara da je na tu lokaciju lansirana balistička raketa.
Poruka, koja je stigla u Agenciju za vanredne situacije Havaja, sadržala je deo u kome se navodi "vežba, vežba, vežba", ali u tekstu poruke stajalo je i "ovo nije vežba", prenosi AP.

printscreen

Drugi radnici iz havajske Agencije objasnili su da su shvatili da je u pitanju vežba, međutim, nadzornik je rekao da je verovao da je u pitanju pravi napad i izdao je upozorenje za Havaje.

Nadzornik, kako navodi AP, nije sarađivao u istrazi, sem što je dao pismeno saopštenje, a on je kasnije danas otpušten.

Lažno upozorenje o napadu na Havaje izdato je oko 8 časova ujutru, po lokalnom vremenu, 13. januara.Nakon prvobitne uzbune, izdato je saopštenje da je ta uzbuna bila lažna.

Guverner Havaja Dejvid Ige izvinio se javnosti zbog lažne uzbune, koja je izazvala paniku i pometnju širom Havaja.

PANIKA NA HAVAJIMA, KIM JE LANSIRAO RAKETU: Lažno upozorenje izazvalo haos širom ostrva!

NEKO JE PRITISNUO POGREŠNO DUGME: Bela kuća bez zvaničnog objašnjenja POKRENUTA ISTRAGA POVODOM LAŽNE UZBUNE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija