• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pravda.rs

02.02.2018

22:04

"BESNI PAS" MATIS ZAPRETIO ASADU VOJNOM INTERVENCIJOM! Nema dokaze, ali su mu 'NJEGOVI' javili za NAPAD SARINOM!

Vesti

"BESNI PAS" MATIS ZAPRETIO ASADU VOJNOM INTERVENCIJOM! Nema dokaze, ali su mu 'NJEGOVI' javili za NAPAD SARINOM!

Podeli vest

Šef Pentagona Džejms "Besni Pas" Matis zapretio je danas Siriji vojnom akcijom ukoliko SAD pronađe dokaze koji podupiru tvrdnje o novom hemijskom napadu u toj zemlji.

Matis je novinarima rekao da je poznata stvar da je gas hlorin već korišćen kao oružje u napadima u Siriji, dodavši da SAD sada sumnjiči vlasti sirijskog predsednika Bašara al Asada za korišćenje nervnog toksina sarina, što, kako kaže, izaziva još veću zabrinutost Sjedinjenih Država.

- Nemam dokaze. Ono što govorim, jeste da druge grupe na terenu, nevladine organizacije, borci na frontu, tvrde da je korišćen sarin, pa mi sada tražimo dokaze za to - objasnio je Matis, upozorivši sirijske vlasti da im ne bi bilo pametno "da se vrate kršenju konvencije o hemijskom naoružanju".

- Svi ste videli kako mi reagujemo na to - naglasio je američki ministar vojni, misleći na raketiranje sirijskog aerodroma Šejrat, kao odgovor na navodnu upotrebu sarina u Kan Šejkunu 4. aprila prošle godine.

Novi krug američkih pretnji i optužbi na račun sirijskih vlasti započela su juče dva neimenovana američka zvaničnika koji su na brifingu u Beloj kući izneli seriju suludih optužbi na račun Bašara al Asada i Sirijske arapske armije (SAA).

Talas pretnji stiže neposredno nakon propasti prvo bečkih, a onda i razgovora u Sočiju i nastavka napredovanja sirijskih snaga kroz Idlib, Hamu i Alepo, a gde su upućene Tigrove snage SAA, nakon briljantno izvedene operacije za oslobođenje aerodroma i grada Abu Duhur.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubisa dimitraskovic

pre 6 godina

Opet hemijsko oruzije.. Unistili Siriju totalno i opet im nije dosta.. Ima li granice ta americka bagra.. Ostavite vise taj bedan narod na miru..

zoran

pre 6 godina

nista cudno od nacije americke. potomci ubica i robijasa. preci su im slati brodovima u ameriku za kazne ubistva i silovanja. i sad se stvorila izopacena nacija potomci ubica i hijena. pobili su sve starosedeoce. oteli teksas meksiku. nadam se da ce im neko naplatiti sve to. desetak atomskih bombi bi ih smirilo.

XXL

pre 6 godina

Dakle američki licemeri imaju dve opcije da napuste teritoriju Sirije ili da otvoreno uđu u ratni sukob sa tom suverenom državom. Naravno američkom agresoru je potrebnija ova druga opcija da se stvara neprijatelj svugde u svetu kako bi bilo - Amerina na prvom mestu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija