• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2018

21:59

KIM ODGOVORIO: U slučaju vojnih vežbi AMERIKE nećemo sedeti skrštenih ruku!

Vesti

KIM ODGOVORIO: U slučaju vojnih vežbi AMERIKE nećemo sedeti skrštenih ruku!

Podeli vest

Severna Koreja danas je upozorila da neće "sedeti skrštenih ruku" ako SAD budu realizovale odloženu vojnu vežbu sa Južnom Korejom nakon zimske Olimpijade

To upozorenje je u pismu Ujedinjenim nacijama preneo severnokorejski ministar spoljnih poslova, javio je Rojters.
Severna Koreja nije izvela raketnu probu od kraja novembra prošle godine, a u januaru je ušla u dijalog sa južnim susedom, što su prvi razgovori te vrste za dve godine. 

Taj potez ublažio je tenzije između Pjongjanga i Vašingtona, konstatuje agencija.
Šef severnokorejske diplomatije Ri Jong Ho naveo je u pismu koje je objavila zvanična novinska agencija te zemlje da će Pjongjang uložiti sve napore da poboljša u budućnosti odnose dve Koreje, ali da nikada neće sedeti skrštenih ruku ako neko pokuša da te napore osujeti.

SAD i Južna Koreja složili su se da odlože redovnu zajedničku vojnu vežbu do posle Zimske olimpijade u Pjongčangu koja počinje naredne sedmice i traje do 18. marta.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Америка се боји СОЦИЈАЛИЗМА...!! Он је негација - свих америчких "вредности"...!? Али...Социјализам је у међувремену - што шта "научио"....У првом реду, како се брани отаџбина од "Бесних Паса"...жељних крви...

zoran

pre 6 godina

kime care. posalji amerima par atomki. spasi svet od zla-

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija