• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/Informer

05.02.2018

10:12

FRKA ZBOG PUTINA! KURDI: TURSKA ODGVORNA ZA OBARANJE RUSKOG AVIONA?! Ameri tvrde da oružje nije njihovo!

Vesti

FRKA ZBOG PUTINA! KURDI: TURSKA ODGVORNA ZA OBARANJE RUSKOG AVIONA?! Ameri tvrde da oružje nije njihovo!

Podeli vest

Kurdske snage samoodbrane iz Afrina poručile su povodom pogibije pilota oborenog ruskog aviona u Idlib da je svima jasno ko podržava teroriste. Oni navode da su snage ISIS u Idlibu opkoljene i da mogu dobiti podršku jedino iz Turske. Posle poruke Moskve da će utvrditi ko je teroriste naoružao sistemima zemlja-vazduh ekspresno se oglasio i Pentagon tvrdnjom kako SAD nisu snabdevale partnere u Siriji oružjem tog tipa

Portparol Kurdskih snage samoodbrane iz Afrina Rejzan Hedu kaže da Kurdi izražavaju iskreno saučešće ruskom narodu povodom pogibije pilota.

- Ja kao zvanični predstavnik kurdskih snaga samoodbrane iz Afrina pre svega želim da izrazim saučešće ruskom narodu povodom pogibije pilota oborenog ruskog aviona u Idlib. Čini mi se da je svima jasno ko podržava ove terorističke organizacije. Organizacije u Idlibu opkoljene su i mogu da dobiju podršku jedino iz Turske - rekao je Hedu.

Prema njegovim rečima, odredi naoružanih grupacija koje se bore protiv sirijske armije u provinciji Idlib istovremeno učestvuju u ofanzivi na Afrin na strani turske armije.

- Ruski pilot je poginuo od ruke terorista, stradanje Kurda na rukama je istih tih terorista. Neophodno je ujediniti se u borbi protiv njih i njihovih pokrovitelja. Zapalili smo sveće u čast ruskog pilota, kao što palimo sveće u čast naših poginulih Kurda - rekao je Hedu.

I Sjedinjene Američke Države tvrde da nisu snabdevale partnere u Siriji oružjem tipa zemlja-vazduh. 

Vašington poručuje da će analizirati informaciju o tome da je ruski avion Su-25 oboren iz pokretnog raketnog kompleksa ovog tipa, saopštio je predstavnik Pentagona Erik Pehon.

Predstavnik Pentagona je naveo da su SAD usredsređene na borbu protiv ISIS zajedno s partnerima u Siriji. 

- SAD nisu isporučivale partnerskim snagama u Siriji nikakvo naoružanje tipa 'zemlja-vazduh' i ne nameravaju to da čine ni ubuduće - rekao je Pehon. 


On je naveo da su u geografskom smislu američke operacije orijentisane na borbena dejstva protiv ISIS u istočnoj Siriji. 

- Procenićemo zasnovanost ovih saopštenja da bismo zaštitili bezbednost svojih partnera iz koalicije - rekao je Pehon komentarišući incident s ruskim avionom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 6 godina

uporno se trazi razlog za frku izmedju turske i rusije,a znamo kome to odgovara

Sneza

pre 6 godina

Ameri idu po onoj zavadi gde god mozes pa uvodi svoju demokratiju

papundek

pre 6 godina

Lose je kad padaju avioni, Rusi placaju glavama a drugi ispiru usta o tome i peru svoje ruke!

sumadinac neprskani

pre 6 godina

al ce neko da se cese i de ga ne svrbi .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija