• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

05.02.2018

12:46

TRAMP UZVRAĆA UDARAC, DUBOKA DRŽAVA UZDRMANA: Strašno je i zamisliti do kojih visina ide zavera protiv šefa SAD!

Vesti

TRAMP UZVRAĆA UDARAC, DUBOKA DRŽAVA UZDRMANA: Strašno je i zamisliti do kojih visina ide zavera protiv šefa SAD!

Podeli vest

Koliko visoko mogu ići zavere? Strašno je čak i zamisliti. Pod sumnjom su bivši direktor FBI Džejms Komi, njegov upravo smenjeni zamenik Endrju Mekejb, bivša državna tužiteljka Loreta Linč, vodeći pravni konsultant FBI i glavni islednik antiterorističkog departmana 

Glavna senzacija poslednjih dana su izveštaji iz SAD u kojima se govori da je u vrhu FBI i Ministarstva pravde SAD postojala zavera, a da su zaverenici nastojali da spreče izbor Donalda Trampa za šefa države. A potom na delegitimisanju njega i njegove vlasti.

Koliko visoko mogu ići niti zavere? Strašno je čak i zamisliti. Pod sumnjom su bivši direktor FBI DŽejms Komi, njegov upravo smenjeni zamenik Endrju Mekejb, bivša državna tužiteljka Loreta Linč, vodeći pravni konsultant FBI i glavni islednik antiterorističkog departmana. 

A koliko je u tajnom društvu bilo pripadnika CIA i saradnika drugih američkih specijalnih službi koji su udruženi atakovali američku demokratiju još se ne zna…

Ni Huver nije rušio predsednike

A i dalje se govori da su za sve krivi Rusi… Ipak, bez položaja su već ostali šef aparata FBI Džejms Rajbik i drugi zamenik direktora Biroa Džejms Bejker. Mnogi govori i sama činjenica da se u suštini radilo o pokušaju državnog prevrata u SAD. Radilo se o zaveri. Kao da je bilo pet minuta do državnog prevrata…

Američki Federalni istražni biro (FBI) ima posebno mesto među specijalnim službama Zapada. Njegov osnivač i prvi direktor - Džon Edgar Huver - bio je vlastoljubivi paranoik i prikupljao je kompromitujuće materijale protiv svih predsednika SAD pod kojima je vodio Biro.

On je pomagao predsednicima SAD koji su mu se sviđali (na primer, Lindonu Džonsonu), ali nije smetao onima koji mu (poput Džona Kenedija) nisu bili po volji. Čak nije pokušavao ni da utiče na kurs Bele kuće.

Sve je bilo mirno dok su Sjedinjenim Državama rukovodili desni i levi globalisti. Ali kad je na najviši položaj u državi došao Tramp, mnoge profesionalne američke birokrate su se postavile kao ljudi koji ne mogu da „pogaze principe", a moraju da „spasavaju Ameriku".

SAD JE ŠANSA DA PORAZIMO TAČIJA, HRADINAJA I EKIPU: Ameri otpisali vođe Šiptara, SVI ĆE NA SUD ZA RATNE ZLOČINE!

Setimo se da je protiv Trampa je u Federalnom okrugu Kolumbija glasalo 93 odsto onih koji su izašli na predsedničke izbore, a upravo to su oni koji drže funkcije i važna radna mesta u Stejt departmentu, CIA i FBI.

Reuters

Ne treba, dakako, precenjivati snagu američke obaveštajne zajednice, odnosno onog njenog dela koji se odlučio za konflikt sa šefom države. Pogotovo što su mnogi obični saradnici FBI glasali za Trampa, a ne za Hilari Klinton. Predsednik SAD ima više nego dovoljno vlasti ne samo da saseče zaveru, nego i da u borbi sa represivnim delom državnog aparata primeni „autoritarne metode".

Kako Rusija da se postavi

Holivud se takvom mogućnošću već pozabavio. U šestoj sezoni serije "Domovina" u centru su represije protiv tajnih službi. Ako ni jedna sukobljena strana ne pođe na direktno kršenje ustava SAD - konflikt će razrešiti Kongres SAD. Zato su međuizbori u novembru 2018. od najveće važnosti.

(VIDEO) EVO KAKO SAD ZAMIŠLJAJU VOJNI UDAR NA RUSIJU, KINU I IRAN! Drugi čovek Pentagona general Pol Selva otvorio karte!

Rusija mora držati u fokusu bar dve mogućnosti. Kao prvo, državni prevrat u Sjedinjenim Državama preti da iz faze u kojoj je medijska histerija maskirala politički motivisanu istragu pređe u vrelu fazu. U tom slučaju sva zvanična lica u Vašingtonu - verovatno sa izuzetkom samog predsednika SAD,mogu biti toksična, odnosno umešana u zaveru.

fotomontaža

Kao drugo, povodom američke spoljne politike ne bi trebalo donositi prebrze zaključke. Moguće je da su SAD upravo sada na pragu velikih promena. Videćemo da li nabolje ili nagore.

RAT ZA SRBIJU RUSIJE I AMERIČKE DUBOKE DRŽAVE: SAD podelile zone i resurse na Kosovu i Balkanu, A ONDA JE DOŠAO PUTIN!

U svakom slučaju, strukture američke federalne vlasti očekuje velika čistka.

 Ko god da pobedi u aktuelnom konfliktu. Državne funkcionere i pripadnike tajnih službi, koji su umislili da su samostalna sila i da mogu rušiti šefa države, niko neće tolerisati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija