• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

06.02.2018

08:50

PANIKA NA VOLSTRITU, reagovala čak i Bela kuća!

Vesti

PANIKA NA VOLSTRITU, reagovala čak i Bela kuća!

Podeli vest

Svetske berze su u ponedeljak zabeležile gubitke, a američki indeks Dau Džons je izgubio čak 4,6 odsto vrednosti

Američki predsednik Donald Tramp se bavi "osnovama" dugoročne ekonomije koja je i dalje "izuzetno snažna", saopštila je Bela kuc"a nakon panike koja je u ponedeljak nastala zbog pada indeksa na Vol stritu. 

- Predsednik se fokusira na naše dugoročne ekonomske osnove koje su izuzetno snažne, uz jačanje ekonomskog rasta, istorijski nisku stopu nezaposlenosti i rast zarada američkih radnika - rekla je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Asošiejted pres piše da je pad indeksa na Vol stritu započeo u petak, usled zabrinutosti investitora da bi veća inflacija i kamate mogle usporiti ekonomski rast.

Pored Dau Džonsa i indeks S&P 500 je zabeležio veliki pad od 4,1 odsto. 

U Evropi su najznačaniji indeksi takođe bili u crvenom prvog dana radne nedelje. 

Dok Nemačka čeka rezultat pregovora konzervativaca i socijal-demokrata o vladi, indeks DAX je izgubio 0,8 odsto vrednosti. Francuski CAC 40 i britanski FTSE 100 su pali za 1,5 odsto. 

U Aziji je japanski Nikei 225 pao za 2,6 odsto, južnokorejski Kospi 1,3 odsto a hongkonški Hang seng za 1,1 odsto. ; 

Jedini dobitak je ostvario Šangajski kompozitni indeks koji je porastao za 0,7 odsto. 

Pale su i cene nafte, pa referentna američka nafta WTI košta 63,6 dolara po barelu posle pojeftinjenja od 2,8 odsto, dok severnomors


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija