• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

08.02.2018

10:09

CIA SE BRUKA, PUTIN UMIRE OD SMEHA: Agent izgubio SUPERTAJNE FAJLOVE, student PROVALIO GDE SU IM BAZE!

Vesti

CIA SE BRUKA, PUTIN UMIRE OD SMEHA: Agent izgubio SUPERTAJNE FAJLOVE, student PROVALIO GDE SU IM BAZE!

Podeli vest

Jedan putnik pronašao je u džepu sedišta aviona ni manje ni više nego tajna dokumenta vlade SAD, koja su "od izuzetnog značaja za bezbednost domovine", i koja su nosila oznaku "samo za službenu upotrebu". Prethodno je i student iz Australije Natan Raser otkrio gde se nalaze i supertajne vojen baze SAD na Bliskom Istoku i u Africi

Putnik u avionu koji je pronašao supertajne dokumete je novinar CNN, a u papirima su bile poverljive antiterorističke informacije u vezi sa američkom fudbalskom ligom Superboul.

Reč je o dokumentima američkog Ministarstva unutrašnje bezbednosti, koji su u džepu zaboravljeni zajedno sa pasošem i maršrutom naučnika koji je u nedelju bio zadužen za sprovođenje protokola u vezi sa bioterorizmom, odnosno zloupotrebom antraksa na događaju Superboul LII u Mineapolisu.

CNN nije želeo javno da otkriva dokumenta do kraja Superboula, jer je ministarstvo izrazilo zabrinutost da bi objavljivanje takve vesti moglo da ugrozi bezbednost 73.000 posetilaca ovog događaja.

Novinska kuća takođe je odlučila da ne objavljuje veliki broj informacija pronađenih u dokumentima, jer bi na taj način mogla da ugrozi nacionalnu bezbednost.

Uprkos tome što CNN nije saznao ko je ostavio dokumenta i nije saopštio o kojoj avio-kompaniji je reč, ime osobe na pasošu bilo je Majkl V. Volter. 

Gotovo u isto vreme student iz Australike Natan Raser je, zahvaljujući navici američkih vojnika da ne isključuju svoje fitnes-trekere i aplikaciji koja registruje gde trče i bave se sportom, otkrio gde se nalaze i supertajne vojne baze SAD na Bliskom Istoku i u Africi.

(VIDEO) BRITANSKI I AMERIČKI SPECIJALCI STIGLI U DONBAS: Odmah otišli na front, SPREMAJU NAPAD NA PUTINA!

Natana je posebno interesovao Bliski Istok, a tu je želeo da proveri: može li se pomoću treker-tačaka utvrditi gde se nalaze američki vojnici. Bio je to pun pogodak: "Taj deo karte iste kompanije svetleo je kao novogodišnja jelka".

Idući Raserovim tragom, u međuvremenu se proslavio i novinar Adam Ronsli koji je otkrio mnoštvo treker-tragova na plaži glavnog grada Somalije, Mogadiša, gde se nalazi tajna baza CIA.

TRAMP SPREČIO RAT SAD SA RUSIJOM I STVARANJE "ORVELOVE DRŽAVE": Legendarni Denzel Vašington o planovima Klintonovih!

Treker-tačaka samo nema na teritoriji Irana. A ni oko lokacija u Siriji gde se nalaze vojnici te zemlje.

pixabay.com/Fotomontaža

U prvim satima skandala, dok su Pentagon i CIA pokušavali da nešto urade sa takvim "curenjem" kolosdalne količine tajnih informacija,  korisnici interneta su se takmičili ko će pronaći više američkih "tajnih objekata" po svetu.

Propusti i nesposobnost američkih bezbedonosnih službi uveselili su Rusiju, čiji su bezbedonosne službe u šali ponudile pomoć američkim kolegama kako im se više ne bi dešavale takve gluposti.

RAT ZA SRBIJU RUSIJE I AMERIČKE DUBOKE DRŽAVE: SAD podelile zone i resurse na Kosovu i Balkanu, A ONDA JE DOŠAO PUTIN!

Prema nezvaničnm informacijama iz Kremlja, Putinovi ljudi su čak organizovali zabavnu igru ko će pronaći više tajnih baza CAI i SAD u svetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17