• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2018

08:11

(FOTO) SNEG ZAVEJAO AJFELOVU KULU U PARIZU! Turisti oduševljeni

Vesti

(FOTO) SNEG ZAVEJAO AJFELOVU KULU U PARIZU! Turisti oduševljeni

Podeli vest

Sneg i ledena kiša zasuli su danas delove Francuske, zbog čega je u Parizu za posetioce zatvorena Ajfelova kula, ali je belo ruho francuske prestonice oduševilo turiste, kojima se čak pružila i nesvakidašnja prilika da se snoubordom spuste niz padine Monmartra

Ajfelova kula, najposećenija pariska znamenitost, bila je zatvorena celog dana, a ni sutra neće primati posetioce "kako bi se osigurala njihova bezbednost", saopštila je kompanija koja je nadležna za upravljanje čuvenim tornjem iz 19. veka, prenosi AP.

Radnici pažljivo čiste snežne nanose sa čelične strukture tornja i uklanjaju led sa njegovih stepenica i platformi, ali so ne smeju koristiti jer bi ona mogla da nagrize metal i ošteti inače teško održavane liftove kule.

Obilne snežne padavine su, ranije ove nedelje, stotine vozača tokom više sati onemogućile da nastave put, izazvavši dosad najgore saobraćajne gužve u pariskom regionu, a danas su gradske vlasti apelovale na vozače da ne sedaju za volan.

Tanjug/AP

Pa ipak, sneg koji je danas pao u prestonici Francuske nije bio tako dramatičan."Čarobno je. Prvi put sam u Parizu. Planirali smo ovo putovanje odavno, ali nismo znali da će biti ovoliko snega, predivno je", kaze Džejms Gizler (23) iz Devenporta u Ajovi.Slični su utisci i 21-godišnje Margarete Erlings iz Belgije koja je, kaže, u Parizu ranije već bila, ali u letnjem periodu.

 - Moram da priznam da mi se Pariz, ovakav kakav je sada, više dopada jer liči na bajku, na snežni raj -  kaže ona.

Francuske meteorološke službe prognozirale su još snežnih padavina, a vlasti su upozorile na opasne uslove u skoro četvrtini zemlje.
Međutim, francuska policija je, navodeći kao razlog poboljšanje uslova, večeras ukinula zabranu prolaska velikih kamiona kroz pariski region.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija