• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

10.02.2018

12:10

PUTIN JE SPREMAN I ZA NAJGORI SCENARIO! Rusko ministarstvo otkrilo NAJVEROVATNIJE RATNE TAKTIKE PROTIV RUSIJE!

Vesti

PUTIN JE SPREMAN I ZA NAJGORI SCENARIO! Rusko ministarstvo otkrilo NAJVEROVATNIJE RATNE TAKTIKE PROTIV RUSIJE!

Podeli vest

Upotreba savremenog oružja, prvenstveno visoko preciznog oružja, i akcije diverzantskih grupa mogle bi biti najverovatniji scenario mogućeg vojnog sukoba sa Rusijom, dok je upotreba oružja za masovno uništenje malo verovatna, navodi se u naučno-metodološkom radu koji je objavilo Ministarstvo za vanredne situacije Rusije

Ranije je saopšteno da Ministarstvo, uzimajući u obzir savremene poglede na vođenje rata, predlaže da se odustane od prakse masovne evakuacije stanovništva u ratu.

Spasioci smatraju da evakuaciju treba sprovesti samo iz opasnih zona uticaja sekundarnih štetnih faktora - radioaktivnog i hemijskog zagađenja, katastrofalnih poplava, požara i tako dalje.

U savremenom ratu, glavni objekti uticaja biće kontrolni punktovi, informacioni centri, kritički važni objekti, kao i objekti za životnu podršku stanovništvu, smatraju spasioci.

(VIDEO) DRAMATIČNO! MOGUĆ NEHOTIČNI RAT RUSIJE I EVROPSKE UNIJE: Uznemirujući zaključak Minhenskog bezbednosnog izveštaja" DO IVICE I NAZAD"!

- Predviđanje situacije vrši se prema najverovatnijem scenariju vojnog sukoba sa upotrebom konvencionalnih savremenih sredstava uništavanja i dejstava diverzionih i izviđačkih jedinica - navodi se u odeljku "Moguće razmere i priroda posledica nakon napada neprijatelja" naučno-metodološkog rada Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

printscreen

Prema proceni stručnjaka Ministarstva, najverovatnije opasnosti za stanovništvo možda nisu štetni faktori nuklearnog oružja (vazdušni udarni talas i radioaktivno zagađivanje), već posledice tehnogenih havarija koje se javljaju prilikom lokalizovanog uništavanja visoko preciznim oružjem potencijalno opasnih i kritički važnih objekata.

Ovo se, pre svega, odnosi na hemijsko i radioaktivno zagađenje, kao i na požare i katastrofalne poplave.

BESNI PAS MATIS: SA PUTINOM I RUSIJOM PREGOVARATI SA POZICIJE SILE: Samo na taj način, tvrdi, SAD će nešto postići!

Osim toga, autori istraživanja smatraju da je upotreba oružja za masovno uništenje, uključujući i nuklearno oružje, u sukobu sa Rusijom malo verovatna.

"Prilikom predviđanja situacije kao polazne tačke, uzima se da potencijalni neprijatelj ne nanosi ciljane napade za uništavanje civilnog stanovništva Rusije", ističe se u dokumentu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milovan

pre 6 godina

Da demonstrirate silu u odnosu na Rusiju??Ovaj je lud ko besan pas. Pa niste mogli Srbiji nista,jadnici.Nego iz obesti gadjali civile. A kamoli protiv neke malo ozbiljnije drzave. Kada je to USA ratovala sa nekim sebi priblizno ravnim. Pa nesmeju ni da pokusaju da cacnu Severnu Koreju a ne Ruse,Kineze,Pakistan,Indiju. Kubu,Brazil itd. Jadnici su to iskompleksirani.

DEDA RAKA

pre 6 godina

Kaubojima odgovara samo POZICIJA SILE ! A nisu pročitali stihove iz GORSKOG VIJENCA: Kome ZAKON LEŽU U TOPUZU - tragovi mu SMRDE NEČOVJEŠTVOM ! Nek' se sete šta su radili starosedeocima Amerike (indijancima) , u Koriji, Vijetnamu, Iraku, Libiji, Srbiji........! Sad dolezi ŽUTA RASA - tek će ona da talasa !

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija