• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.02.2018

19:41

PROTERANA IZ EGIPTA JER NIJE NOSILA GAĆICE! Ruska igračica prekršila konzervativne zakone!

Vesti

PROTERANA IZ EGIPTA JER NIJE NOSILA GAĆICE! Ruska igračica prekršila konzervativne zakone!

Podeli vest

Ruska trbušna plesačica Jekatarina Andrejeva (31), poznatija kao Gavhara, uhapšena nakon nastupa u Gizi uz optužbe da je bila neprimereno obučena i da podstiče razvrat. Sad čeka deportaciju u Moskvu

Ruska trbušna plesačica Jekatarina Andrejeva (31) proterana je iz Egipta jer je previše seksi. Ona je uhapšena u utorak nakon nastupa u Gizi sa obrazloženjem da je bila neprimereno obučena i da podstiče razvrat, te sad čeka deportaciju u Moskvu.

Ugrozila bezbednost

Plesačica, čije je umetničko ime Gavhara, što na arapskom znači dragulj, privedena je nakon što su video-snimci sa njenog nastupa u jednom noćnom klubu postali pravi hit na internetu. Na njima se vidi Andrejeva obučena u beli kostim kako energično igra pred gostima, koji se dobro zabavljaju. Međutim, taj njen nastup, kojim su Egipćani bili oduševljeni, razbesneo je vlasti u Kairu.

Turistička policija ju je uhapsila, navodeći da nije nosila adekvatan kostim trbušne plesačice, već da je onaj koji je obukla bio previše provokativan.

Egipatski tužilac Hatim Fadl kaže da Andrejeva predstavlja loš primer za mlade jer podstiče neposlušnost i nemoral.

- Pravila za plesni nastup nalažu da igračica mora da nosi donji

Nije imala donji veš

Igračica mora da nosi donji veš, i to u bilo kojoj boji osim bež. Gavhara uopšte nije nosila donji veš

Hatim Fadl

veš, i to u bilo kojoj boji osim bež. Gavhara tokom nastupa nije uopšte nosila donji veš, te je nastup bio više nego provokativan - naveo je Fadl.

On je dodao da ruska plesačica nije imala ni dozvolu za rad u Egiptu, što je jedan od težih prestupa u toj zemlji. Kako je tužilac objasnio, platila je kauciju 230 evra i puštena je iz zatvora u Kairu na slobodu, ali joj je pasoš oduzet i sad čeka deportaciju jer je ugrozila bezbednost Egipta.

Sve po propisu

S druge strane, advokat Andrejeve Muhamed Saleh negirao je optužbe protiv svoje klijentkinje, i to u TV nastupu na "Drim kanalu". On je naveo da je Andrejeva ugledna igračica, koja sa mužem drži plesni studio u Moskvi.

- Na spornom nastupu u Gizi nosila je kostim prema propisima ministarstva turizma. Ona je ujedno i jedina strana trbušna plesačica koja ima dozvolu za rad u Egiptu - izjavio je Saleh.

Egipat je, inače, nakon svrgavanja Hosnija Mubaraka 2011. postao ekstremno konzervativan. U tom pogledu stanje se još više pogoršalo kad je 2014. na vlast došao Abdel Fatah el Sisi.

Dve godine zatvora zbog banane

Ruskinja Jekatarina Andrejeva nije jedina žena koja je u Egiptu optužena za podsticanje na razvrat. Pre nje, u decembru, egipatska pop pevačica Šaima Ahmed (25), poznatija pod umetničkim imenom Šima, osuđena je na dve godine zatvora zbog seksi spota. Ona je na provokativan način jela bananu u muzičkom spotu za svoju pesmu i, prema mišljenju egipatskih vlasti, bila neprimereno obučena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija