• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.02.2018

20:01

NAJSREĆNIJI RUS NA SVETU! Treći put IZBEGAO SMRT! Pukom srećom nije stradao sa putnicima letelice koja se srušila

Vesti

NAJSREĆNIJI RUS NA SVETU! Treći put IZBEGAO SMRT! Pukom srećom nije stradao sa putnicima letelice koja se srušila

Podeli vest

Maksim Kolomejcev (37) iz Sočija odložio put iz Moskve za Orsk avionom "Saratov erlajnsa", koji se srušio i odneo 71 život. Pre toga još dva puta izbegao smrt u teškim saobraćajkama

Maksim Kolomejcev (37) iz Sočija najsrećniji je čovek u Rusiji. On se u nedelju nije ukrcao u "antonov 148", koji se po poletanju srušio u moskovskoj oblasti i odneo živote 71 putnika i člana posade. Maksim je, međutim, tako treći put izbegao smrt. Pre nekoliko godina je zakasnio na autobus koji je imao saobraćajku, a jednom nije ušao u taksi koji je učestvovao u teškoj nesreći. 

Spasao ga diler kola

Kako ruski mediji navode, Maksim je kupio kartu "Saratov erlajnsa" i iz Sočija je imao let do Moskve, odakle je kobnim avionom sa aerodroma "Domodedovo" trebalo da otputuje za rodni Orsk. Plan je bio da zajedno sa devojkom ode u rodni grad i tamo proslavi rođendan sa prijateljima i porodicom. Međutim, u poslednjem trenutku on i devojka su promenili planove.

- Nameravao sam da kupim automobil na sajmu u Orsku.

Sve zbog auta

Pre nedelju dana sam promenio datum puta za 19. februar jer mi u Orsku nisu našli kola koja sam hteo

Maksim Kolomejcev

Ranije sam se sve dogovorio sa dobavljačem i trebalo je da ga isporuče 10. februara. Taman je to bila dobra prilika da rođendan proslavim kod kuće. Zato sam pre više od mesec dana kupio kartu za 11. februar - priča Maksim.

Međutim, diler kola nije uspeo na vreme da nabavi model koji je Maksim tražio.

- O tome su me obavestili pre nedelju dana, kad sam vratio avionsku kartu i promenio datum puta za 19. februar - kaže srećni Rus.

On dodaje da je rođendan u nedelju slavio na skijalištu u Sočiju, kad ga je pozvao prijatelj iz Orska, koji je, prema prvobitnom planu, trebalo da ga sačeka na aerodromu. 

- Rekao je: "Maks, onaj avion kojim je trebalo da doputuješ se srušio." Tada sam zanemeo. Ubrzo su počele da mi stižu poruke sa pitanjem da li sam živ. Do tada su mi svi čestitali rođendan, a onda su se zabrinuli. Bilo mi je neprijatno, morao sam da odgovorim svim prijateljima i rodbini da sam živ i da sam na skijanju - navodi Maksim. 

Stradala verenica poznatog hokejaša

Među putnicima aviona bila je i Darija Tolmasova (22), verenica hokejaške zvezde iz Vladivostoka Sergeja Iljina.

Šumi Babajev, agent Iljina, koji igra odbranu u klubu Admiral, kaže da je hokejaš skrhan bolom.

- Imala je samo 22 godine. Sergej ne može da dođe sebi. Bol koju oseća je neizmerna, a i mi saosećamo sa njim - rekao je Babajev. 

Prema njegovim rečima, u početku mu nije bilo svejedno što je prilikom zamene avio-karte morao da doplati još oko 140 evra, međutim, sada kaže da mu to uopšte nije važno.

- To je mala cena, ostao sam živ - uz osmeh je rekao Maksim.

Dve užasne nesreće

Međutim, to nije prvi put da je izbegao smrt. On kaže da je pre pet ili šest godina imao sličnu situaciju.

- Desetak minuta sam kasnio na minibus iz Orenburga ka Orsku. Na kraju sam uzeo taksi, a ispostavilo se da je taj autobus učestvovao u sudaru u kojem nije bilo preživelih - seća se Maksim.

Kako dodaje, pre toga je izbegao smrt tako što nije ušao u taksi.

- Trebalo je taksijem da putujem u drugi grad, ali sam se zadržao na poslu, pa sam odlučio da ne idem. Taj taksi je takođe imao sudar i poginuli su svi u njemu - ispričao je srećni Rus.

Putnici raskomadani

Tela putnika "antonova" nađena su raskomadana na mestu pada aviona. Izvor iz ruskog ministarstva za vanredne situacije rekao je za Ria Novosti da je dosad nađeno 209 delova tela.

- Tela su u užasnom stanju. Potraga za stradalima trajaće najmanje nedelju dana, a njihov identitet biće utvrđen na osnovu DNK analize. Zbog toga su rođaci žrtava pozvani u Moskvu, gde će naši stručnjaci uzeti njihove uzorke i uporediti ih sa delovima tela koji su nađeni - naveli su iz ministarstva.

Takođe, nađeno je više od 300 delova aviona, koji će pomoći u rekonstrukciji nesreće.

Podsetimo, avion An-148 "Saratov erlajnsa" sa 65 putnika i šest članova izgubio je vezu sa kontrolom letenja na aerodromu "Domodedovo" nekoliko minuta nakon poletanja. Ubrzo zatim, letelica je nestala sa radara. Njeni ostaci nađeni su u moskovskoj opštini Ramjenski, u Stepanovskom Selu. Delovi su se rasuli u krugu od jednog kilometra, a nesreću niko nije preživeo. 

Crne kutije su prilično oštećene

Dve crne kutije iz aviona An-148 prilično su oštećene. Izvor iz Međudržavnog vazduhoplovnog komiteta (IAC) naveo je da se svi nadaju da će njihovo dekodiranje biti moguće.

- Obe crne kutije su oštećene. Podaci će biti otvoreni čim budu predati u laboratoriju IAC i ubrzo će se znati da li će moći da budu dekodirani - objasnio je izvor.

Mogući uzroci nesreće Iznenadni kvar, zaleđeni instrumenti ili terorizam

Stručnjaci još nisu otkrili šta je tačno uzrok pada aviona. Zna se da je letelica iznenada pala sa visine od dva kilometra samo nekoliko minuta nakon poletanja. Piloti nisu uspeli da pozovu u pomoć, što ukazuje da se havarija dogodila u trenutku.
S obzirom na to, istražitelji razmatraju nekoliko opcija. 

- Tako iznenadan pad aviona mogao je da se desi usled lošeg vremena i jakog strujanja vazduha. Takođe, ne isključuje se mogućnost ni da je motor eksplodirao ili da se dogodio veliki tehnički kvar. Postoji i sumnja da su se instrumenti u avionu zaledili, budući da je kapetan odlučio da avion ne prođe tretman protiv leda pred poletanje. Razmatra se čak i mogućnost terorističkog napada, odnosno da je u avionu bila postavljena bomba - navode ruski mediji.

Oni, međutim, dodaju da su male šanse da je u pitanju terorizam.

- Istražitelji su otkrili da se eksplozija nije dogodila u vazduhu, već nakon što se avion raspao i pao na zemlju - pišu mediji u Rusiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija