• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok

13.02.2018

22:49

NE SME SE LAGATI O PUTINU: Holandija ostala bez ministra spoljnih poslova, IZMISLIO IZJAVU PREDSEDNIKA RUSIJE!

Vesti

NE SME SE LAGATI O PUTINU: Holandija ostala bez ministra spoljnih poslova, IZMISLIO IZJAVU PREDSEDNIKA RUSIJE!

Podeli vest

Holandski ministar spoljnih poslova Halbe Zejlstra podneo je ostavku, dan nakon što je priznao da je lagao o izjavi ruskog predsednika Vladimira Putina

U 2016. godini Zejlstra je saopštio  da je Putin 2006. godine izrazio ambicije da stvori "Veliku Rusiju". On je priznao da je njegov kredibilitet narušen zbog aktuelnog skandala, do te mere da je njegova pozicija postala nebranjiva.

Zejsltra je ove sedmice trebalo da doputuje u Moskvu na sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

Podsetimo, Holandski ministar spoljnih poslova Halbe Zejlstra je tvrdio da je čuo predsednika Vladimira Putina kako je opisao ambiciju da ujedini Rusiju, Ukrajinu, Belorusiju, baltičke države i Kazahstan u jedinstvenu zemlju - "Veliku Rusiju".

Zejlstra je na stranačkoj konferenciji 2016. godine tvrdio da je čuo Putina koji je u 2006. godini kako opisuje veliki plan za "Veliku Rusiju" tokom okupljanja privrednika. U to vreme je radio za naftnu kompaniju Šel.

- Bio sam u zadnjem delu prostorije i jasno sam mogao da čujem Putinov odgovor na pitanje o tome šta smatra velikom Rusijom - rekao je Zejlstra 2016. godine na tadašnjem skupu svoje Narodne partije za slobodu i demokratiju, koja predvodi novu holandsku vladu.

Vikipedija

- Čuo sam da Putin definiše "Veliku Rusiju" kao "Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu i baltičke države, dodajući da bi Kazahstan bilo lepo imati.

Priču je, međutim, ispitao časopis "Volkskrant", koji je otkrio da Zejlstra nije bio na poslovnom sastanku u Rusiji 2006. godine, uprkos tome što je bio deo delegacije Šela. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 6 godina

Šta je tu iznenađenje? Uhvatili ga u laži? Pa zapadni političari ništa drugo i ne rade kad je u pitanju Rusija. Vašington diktira šta treba reći da bi se ocrnio Putin ili Rusija i korumpirani političari to izgovore a njihovi bankovni računi se odmah udebljaju. Da li još iko ima bilo kakvih iluzija o poštenju?

Nenad

pre 6 godina

On je samo proturio ono što mu je bilo naredjeno iz američke kuhinje, briga holandjanina za Rusiju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija