• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.02.2018

19:12

SRAMOTNA DEMONIZACIJA PUTINA! Više od četiri godine SAD i EU plasiraju laži i NEUSPEŠNO POKUŠAVAJU DA DISKREDITUJU ŠEFA KREMLJA!

Vesti

SRAMOTNA DEMONIZACIJA PUTINA! Više od četiri godine SAD i EU plasiraju laži i NEUSPEŠNO POKUŠAVAJU DA DISKREDITUJU ŠEFA KREMLJA!

Podeli vest

Zapad stalno plasira laži o ruskom lideru, a najdalje u tome otišao je šef holandske diplomatije Halbe Zejlstra. On je lagao da je čuo Putina kako govori o "velikoj Rusiji", ali je na kraju sve priznao i podneo ostavku

Zapad više od četiri godine na sve moguće načine pokušava da demonizuje ruskog predsednika Vladimira Putina, plasirajući najrazličitije laži o njemu. Najdalje od svih otišao je holandski ministar spoljnih poslova Halbe Zejlstra, koji je lagao da je lično čuo Putina kako govori o pravljenju "velike Rusije", što je na kraju priznao i u utorak zbog toga podneo ostavku.

Velika greška

Zejlstra je tokom predizborne kampanje 2016. rekao da je 2006

Laž

Lično sam čuo da Putin govori o "velikoj Rusiji", koja bi obuhvatila Belorusiju, Ukrajinu, baltičke zemlje i Kazahstan

Halbe Zejlstra

. bio u Putinovoj dači kad je čuo da lider Kremlja govori o planovima za formiranje "velike Rusije", koja bi obuhvatila Belorusiju, Ukrajinu, baltičke zemlje Letoniju, Estoniju i Litvaniju, kao i Kazahstan. Međutim, ove godine je otkriveno da on uopšte nije prisustvovao tom sastanku sa Putinom 2006, koji je ruski lider održao sa biznismenima. Stoga je u intervjuu za holandske medije u ponedeljak morao i sam da prizna da je sve vreme lagao, a dan kasnije bio je prinuđen da podnese ostavku.

- Napravio sam najveću grešku u svojoj političkoj karijeri. Pogrešno sam postupio, nije trebalo to da radim - rekao je Zejlstra.

Iako on nije jedini koji je izrekao laži o Putinu, Zejlstra je najviši zvaničnik jedne zemlje koji je to javno uradio. Ostali svetski lideri serviraju dezinformacije o Rusiji i Putinu anonimno, preko svojih medija. Tako se u evropskoj štampi često može pročitati da Putin želi da obnovi rusko carstvo i kako je pitanje dana kad će napasti baltičke zemlje, Finsku, Švedsku, Poljsku... Takođe, često se navodi i da se Putin meša u izbore zemalja EU.

S druge strane, američki mediji već više od godinu dana optužuju Putina da im je lično on za predsednika izabrao Donalda Trampa. Bez ikakvih dokaza tvrde da je šef Kremlja hakovao poverljive podatke Demokratske stranke, iz kojih se vidi da je Hilari Klinton namestila stranačku nominaciju za predsednika, i da je zbog toga Tramp izabran. Osim toga, štampa u SAD krivi Putina i za svoje neuspehe na Bliskom istoku, plasirajući lažne vesti o Rusima.

Još neke laži koje je Zapad plasirao o Putinu

Istraumirani gej

U decembru 2013. pojavio se prozapadni politikolog Stanislav Belkovski, koji je objavio knjigu "Vladimir", za koju kaže da sadrži pravu istinu o Putinu. U njoj piše da je ruski predsednik "traumatizovano siroče sa homoseksualnim sklonostima". U prilog svojoj teoriji Belekovski navodi sve Putinove mačo fotografije, za koje tvrdi da su napravljene kako bi sakrile gej sklonosti jednog od najmoćnijih ljudi sveta.

Lično on srušio avion

Laži o ruskom lideru intenzivirale su se nakon što su SAD u februaru 2014. izazvale krvavi prevrat u Ukrajini, koji je doveo do građanskog rata u toj zemlji. Kad je u julu 2014. oboren malezijski avion sa 298 putnika u Donjecku, zapadni mediji su na naslovnim stranama za to okrivili Putina, bez ikakvih dokaza. Prikazali su ga kao krvnika i ubicu, optuživši ga da je on snabdeo raketama proruske borce u Ukrajini, koji su navodno oborili letelicu.

Proteruju mu ćerku

Pisalo se da Holandija zbog rušenja malezijskog aviona nad Ukrajinom proteruje Putinovu ćerku Mariju iz Haga, u kojem ona navodno živi. Iako niko nikada nije video kako ona izgleda, mediji su tvrdili da ona živi u Hagu. Ispostavilo se, međutim, da Putinova ćerka uopšte ne živi u Holandiji već je u Rusiji.

Ima rak pankreasa

Štampa je pisala i da je Putin teško bolestan. On navodno ima rak pankreasa, a leči ga jedan lekar iz istočne Nemačke, s kojim se sprijateljio dok je radio kao oficir KGB-a u Drezdenu.

Autističan je

Jedna psihološkinja iz Pentagona je prema Putinovim pokretima na konferenciji za novinare zaključila da on boluje od autizma. Gledajući ga na televiziji, ona je otkrila da ruski lider boluje od Aspergerovog sindroma.

Tukao ženu

Napravljen je i dokumentarac "Putin the man", u kojem se navodi da on zateže lice jer se plaši starenja. Takođe, tvorci filma ga opisuju kao bahatog čoveka koji je tukao svoju bivšu ženu Ljudmilu, od koje se razveo 2013. Navode i da je lenji pijanac još od osamdesetih godina kad je radio za KGB.

Ubio Njemcova

Zapadni mediji optužili su Putina da je u februaru 2015. ubio istaknutog ruskog opozicionara Borisa Njemcova. Iako su ruske vlasti brzo pohapsile ubice, za koje se ispostavilo da su sa Kavkaza, pojedinci u javnosti i dalje šire priču da je organizator ubistva Putin.

Umro je

Kad se u martu 2015. nije pojavio u javnosti 11 dana, strana štampa utrkivala se u tome ko će plasirati bolju laž o njemu. Jedni su pisali da je dobio šlog i umro, pa da ruski zvaničnici traže dvojnika koji će ga zameniti. Drugi su navodili da mu je dugogodišnja ljubavnica, bivša gimnastičarka Alina Kabajeva rodila sina u švajcarskoj klinici. Međutim, kad se pojavio u javnosti ispostavilo se da mu ama baš ništa ne fali.

Analitičari kažu da zapadni lideri koriste Rusiju i Putina da bi narod držali u strahu, kao i za ispunjenje ciljeva "velike Amerike".

- Kako ćete narodu objasniti da vas je okupirala Amerika, odnosno da će se njena vojska trajno stacionirati u vašoj zemlji? Pa tako što ćete reći da zli Putin ima nameru da osvoji vašu zemlju i da su neophodna ulaganja u vojsku, kao i da su dobri saveznici Amerikanci tu isključivo kako bi pomogli - objašnjavaju stručnjaci.
Spoljnopolitički analitičar Finijan Kaningem smatra da Evropa i SAD plasiraju laži o Putinu i Rusiji kako bi ujedinile narod.

- I Evropska unija i SAD imaju mnogo problema i ne slažu se po različitim pitanjima. Za ujedinjenje je najbolje kad imate zajedničkog neprijatelja, a to je u ovom slučaju Rusija. Plasiranje laži o Putinu i širenje rusofobije je način da se narodi EU i građani SAD ujedine oko zajedničke pretnje, pa makar ona bila i izmišljena - kaže Kaningem.

Sve počelo od Sirije

Podsetimo, intenzivna kampanja Zapada protiv Rusije započela je 2013, nakon što se Putin žestoko usprotivio mešanju stranih sila u rat u Siriji. Tada je bivši američki predsednik Barak Obama nameravao da bombarduje sirijskog lidera Bašara el Asada, koji je navodno koristio hemijsko oružje protiv svog naroda. Putin je na neko vreme uspeo da spreči mešanje SAD u sukob u Siriji, što Obama nije dobro podneo. Od tada su Amerika i njene saveznice počele intezivno da plasiraju laži o ruskom lideru. Nakon toga, SAD su 2014. izazvale krvavi prevrat u Ukrajini i primorale Krim da se vrati u sastav Rusije. To je poslužilo Zapadu kao izgovor da uvede sankcije Rusiji i da u medijima formira sliku o Putinu kao čoveku koji želi da obnovi rusko carstvo.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zlata

pre 6 godina

Svaki pametan covek na kugli zemaljskoj ,zna da je to lazna propaganda Amerike i Americke vecinske kolonoje EU. Ziveo Putin !!!

jova

pre 6 godina

Putina danas i nadalje štiti Bog jer on mora volju Božju da izvrši na Zemlji,tako da mu demonski umni degenerici celoga sveta nemogu ništa.

I opet ce

pre 6 godina

To je zapadu infuzija, Al veliki gospodin samo se dzentlmenski nasmeje i skroji im kapu pa se cude odakle. Nece im on oprostiti samo ceka kad budu na izdisaju a tu su blizu.

Dadoo

pre 6 godina

Vasa rusofilija prelazi granice ludila!!!! Jadni ste i bjedni i vi i putin.

aleksa

pre 6 godina

Pravoslavnog cara mogu samo da mrze!bog ti pomogo care pravoslavni!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija