• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.02.2018

20:21

LAVROV OPOMINJE ZAPAD: Ne činite sa Srbijom istu grešku kao sa Ukrajinom

Vesti

LAVROV OPOMINJE ZAPAD: Ne činite sa Srbijom istu grešku kao sa Ukrajinom

Podeli vest

Stavljanjem Srbije pred izbor "ili sa Rusijom ili sa Zapadom" Evropska unija čini istu grešku koja je dovela do ukrajinske krize kada se društvo podelilo, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

On je u intervjuu za Juronjuz rekao da Srbija ima izuzetno napredne odnose sa EU i NATO, a ujedno ima i sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, zapocela je pregovore o ulasku u zonu slobodne trgovine sa Evroazijskom ekonomskom unijom i održava kontakte sa Organizacijom za kolektivnu bezbednost (ODKB).

- Smatram da je to apsolutno normalan put razvoja spoljnih veza Srbije- rekao je Lavrov i izrazio nadu da je Zapad uvideo greške koje je načinio sa Ukrajinom, pogotovu, kako kaže, ako se uzme u obzir da tom zemljom trenutno ne upravlja predsednik već "radikalna vojna struja".

Istovremeno, Lavrov ukazuje da Evropska unija sa Srbijom vodi pregovore oko svih finansijskih, ekonomskih i drugih pitanja, međutim isto tako joj daje signale da u Uniju neće ući sve dok ne prizna Kosovo i u potpunosti ne preuzme spoljnopolitički vektor Brisela, što podrazumeva uvođenje antiruskih sankcija, prenosi Sputnjik.
- U savremenom svetu takvi ultimatumi su krajnje nepristojni i ne priliče jednoj strukturi kao što je Evropska unija. Ako pogledate, na Balkanu ne postoji nijedna zemlja u kojoj američki i evropski ambasadori ne bi tražili da se prijateljstvo sa Rusijom prekine- istakao je ruski diplomata.

To se, kako objašnjava, najviše vidi u Crnoj Gori, sa kojom je Rusija uvek imala dobre odnose.

- Ne razumem zašto su se Crnogorci upleli u tu rusofobičnu kampanju. Cela ta inicijativa da se Crna Gora što pre uvuče u NATO u suprotnosti je sa svim obećanjima, još kada se objedinjavala Nemačka, da se Alijansa neće proširiti ni centimetar- ukazao je Lavrov.

Takva politika je u suprotnosti sa zdravim razumom, budući da se na taj način na Balkanu pravi konfrontaciona zona, dodaje Lavrov, iako tvrdi da naš region neće postati bure baruta ukoliko Evropa ne prestane da žmuri na sve zločine koji se dešavaju na Kosovu.

NAPETO IZMEĐU RUSIJE I SAD: Lavrov i Trampov savetnik razmenili žestoke reči, POVOD OPTUŽNICE PROTIV 13 RUSA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Није грешка - већ очигледна намера...Сво зло света долази из САД-е... са умишљајем...! Јер то доноси фашистичкој војној индустрији - енорман обрт капитала...Да ли Србија, или Украјина или Иран...Њима је свеједно...Важно је да се негде "пуца"...Тамо "лежи лова"...Запад кризу хиперпродукције капитала - "лечи" изазивањем криза по свету....и -. РАТОВИМА...!! Само то одржава светски глобални систем друштвене производње а уског .... - ПРИВАТНОГ ПРИСВАЈАЊА...!!

Milica88

pre 6 godina

Sve je rekao kako treba, muka nam je vise raznih ultimatuma.

GajbexG

pre 6 godina

Zapad se mnogo ogresio o Srbiju i nastavlja i dalje da gresi.

GajbexG

pre 6 godina

Srbija vise nece ciniti ustupke kao sto je go radjeno za vreme dosmanlijske vladavine.

dami

pre 6 godina

Zapadu ne odgovara prijteljstvo Srbije sa Rusijom i Kinom.

MiKSI

pre 6 godina

Zapad se otvoreno meša u unutrašnje stvari Srbije.

Hedona

pre 6 godina

Lavrov ukazuje da Evropska unija sa Srbijom vodi pregovore oko svih finansijskih, ekonomskih i drugih pitanja, međutim isto tako joj daje signale da u Uniju neće ući sve dok ne prizna Kosovo i u potpunosti ne preuzme spoljnopolitički vektor Brisela. Rusija ne želi da se EU u pregovore za KiM, pravi prijatelji Srbiji su Rusija.

BARBIKA

pre 6 godina

Dok su Rusija i Kina uz nas Zapad nam ne može ništa.

Dada

pre 6 godina

Mudrom politikom je postignuto ono sto nas u buducnosti stiti od ucena bilo koje vrste ...Rusija i Kina !!? Ruske i Kineske investicije i ulaganje u Srbiju !? Amerikanci mogu samo da laju i provociraju , ali se vise nikada nece usuditi da ponove nesto slicno , kao bombardovanje i veliki pritisak i ucene , jer ce Rusi i Kinezi , braniti svoje interese u Srbiji !? Sve se mora vratiti u normalu i svi ce morati da se pridrzavaju zakona i postuju medjunarodno pravo , tako da ce i slucaj KiM biti vracen pod pokroviteljstvo UN , nakon ucesca Rusije i Amerike u pregovorima sa teroristima iz Pristine !? Jednostrano proglasena " nezavisnost " , ce biti ponistena , jer je nelegitimna !!? Rusija i Kina ce vrsiti pritisak na Ameriku , a zemlje , uglavnom " banana republike " ce preispitati svoja priznanja , kada se sve bude obelodanilo ; mnogi od njih , ne znaju gde je Evropa , a kamoli Srbija ...KiM !!? Mnogi od njih su potplaceni ili su to uradili pod pritiskom Amerike !!? Amerika se bori za prevlast na Balkanu i kao sto su uvek radili , izigravaju silu i " svetskog policajca " !!? Srecom po nas , nastala je nova epoha ...Rusija je jaka i Kina nam je veran prijatelj ! Velike sile ce medjusobno " raspraviti " , ali samo po pravdi i zakonu , jer Rusija i Kina na tome insistiraju !? Nato je kriminalna organizacija u sluzbi Amerike i trebalo bi je rasformirati , ali i da nam isplate odstetu od vise od 100 milijardi dolara , a EU je vec odavno pukla , tako da nas ni oni vise ne mogu uslovljavati i ucenjivati ...nama ne treba EU , mi i jesmo u Evropi , nismo u Aziji !!? Samo slozno i pozitivno napred u svetliju buducnost , uz podrsku i zastitu Rusije i Kine !!! Zivela Srbija !!!

MARINA 32

pre 6 godina

Srbija iskreno zeli da razvija jake bilateralne odnose sa svim zemljama, a prijatelje bira kao i svaka druga zemlja. Kako nije prvi put da se vrsi pritisak na Srbiju, nadam se da ni sada necemo pokleknuti kao i mnogo puta pre.

Vanja

pre 6 godina

Posle ovog upozorenja Sergeja Lavrova, Zapad bi trebalo da malo prikoči.

Tina

pre 6 godina

Možda je Zapad i uvideo svoju grešku, ali neće da je prizna. Oni su bar poznati po tome da svoje greške teško priznaju.

Filip Trajković

pre 6 godina

Zapad je preterao sa svojim duplim aršinima i politikom štapa i šargarepe.

Ur Nino sar Serbule

pre 6 godina

Srbija se već opredelila da je neutralna i nezavisna i nikakve ucene sa zapada je neće poremetiti.

Marcco

pre 6 godina

Ne čine oni greške. Sve je isplanirano više koraka unapred. To što usput izginu silni ljudi, što ekonomije propadaju i što generacije bivaju uskraćene od osnovnih ljudskih potreba, nije bitno niti ih se tiče. Uostalo, zašto bi ih se ticalo kada ima budala koji su spremni da svoje lične interese i interese svojih najbližih stave u službu tamo nekih Amerikanaca, Nemaca, Britanaca... ne bi li oni boje živeli.

Aleksandar Janković

pre 6 godina

Nerazumni i opasni postupci zapada, s namerom da se destabilizuje situacija u Srbiji, upućuju nas na zaključak da žele da opstruišu dalji napredak Srbije u evrointegracijama.

Luka

pre 6 godina

Srbija nikada nece biti predmet ucena. Srbija je slobodna zemlja i SAD nema sta da s mesa u srpsku politiku i vodjenje drzave.

Nena NS

pre 6 godina

Srbija je konačno na pravom putu ,zahvaljujući SNS na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem!Sigurni smo da će on uraditi najbolje za svoj narod i Srbiju!

akcije lukoila

pre 6 godina

Neka si im rekao .. bravo sabaka .. bravo ..

Miloš

pre 6 godina

Šta god mi mislili o trulom zapadu, mora malo i da dismra, al ovo baš zaudara!!!Nikad u EU, ne beže džabe englezi odatle.

Milisav

pre 6 godina

Sve to AMERI znaju, a sve rade ,iz svoje koristi, kako da prljavo rade i na tuđoj patnji i muci zarade.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija