• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.02.2018

09:25

(JEZIVI FOTO/VIDEO) MASAKR U PRAVOSLAVNOJ CRKVI! Džihadista u Kizljakru UBIO PET ŽENA iz lovačke puške!

Vesti

(JEZIVI FOTO/VIDEO) MASAKR U PRAVOSLAVNOJ CRKVI! Džihadista u Kizljakru UBIO PET ŽENA iz lovačke puške!

Podeli vest

Džihadista ISIS Kalil Kalilov (22) iz lovačke puške ubio pet žena i ranio još pet osoba ispred pravoslavne crkve u gradu Kizljar u Dagestanu. Policija ubila napadača

Džihadista Islamske države (ISIS) Kalil Kalilov (22) u nedelju je iz puške ubio pet žena i ranio još pet osoba ispred pravoslavne crkve u gradu Kizljaru u Republici Dagestan. Kalilov je planirao da uđe u bogomolju i masakrira još vernika, ali su ga policajci pre toga likvidirali.

Napad se desio odmah posle službe u prepunoj Crkvi Svetog Đorđa, gde su vernici proslavljali praznik Maslenica, koji se obeležava dan pred početak velikog vaskršnjeg posta. Sveštenik Pavel Lukjanov naveo je da je napadač čekao ispred bogomolje kako bi pobio vernike.




- Čim su vernici počeli da izlaze, Kalilov je zapucao iz lovačke puške. Tom prilikom je vikao "Alahu akbar". Ubio je najmanje pet vernica i ranio još pet osoba. Cela porta je bila krvava - rekao je Lukjanov.

Bog ih pogledao
Bilo bi desetine mrtvih da je terorista uspeo da uđe u crkvu. Bog nas je pogledaoOksana Dominova

Kadirov: Bandit nije pravi musliman

Lider Čečenije Ramzan Kadirov naveo je da napadač nije pravi musliman.
- Sa sigurnošću može da se kaže da ovaj bandit i njegovi zaštitnici nemaju nikakvu vezu sa islamom. Severni Kavkaz je oduvek bio region bliske saradnje muslimana i hrišćana. Zato je naša dužnost da sprečimo napade na naše nasleđe koje bi neprijatelji Rusije mogli da izvedu - rekao je Kadirov.

Svedoci pokolja kažu da je u hramu zavladala panika čim su se čuli pucnji.

- Ljudi su polegali, vrišteći od straha. Bilo bi desetine mrtvih da je terorista uspeo da uđe u crkvu. Unutra su bile majke sa decom, brojne porodice i stari ljudi. Bog nas je pogledao - rekla je Oksana Dominova, koja je u vreme masakra bila u crkvi.

Lokalni šef istražnog komiteta Aleksander Bastrikin otkrio je da je napadač pored puške nosio i nož, na čijim je koricama bila ispisana islamistička poruka. On je dodao da su među ranjenima tri žene, policajac i pripadnik obezbeđenja crkve.

- Ovo je jeziv teroristički napad, a istraga će pokazati ko je organizator. Sumnjamo da je u sve upletena i supruga Kalilova, za kojom tragamo. Koliko znamo, napadač je živeo u obližnjem selu Rasvet, nedavno se radikalizovao i zakleo na vernost ISIS - rekao je Bastrikin.

printscreen

Odmah posle napada džihadisti ISIS preuzeli su odgovornost.

- Vojnik kalifata je pobio nevernike u Rusiji - naveli su teroristi preko svoje agencije Amak.

Patrijarh Kiril: Cilj bio sukob na Kavkazu

Ruski patrijarh Kiril osudio je juče napad na vernike u pravoslavnoj crkvi u Dagestanu.
- Napadači su pokušali da stvore sukob između religijskih grupa na Kavkazu. Molićemo se za sve pogođene ovim užasnim činom - rekao je Kiril, koji je juče služio opelo za žrtve u Crkvi Hrista Spasitelja u Moskvi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloš

pre 6 godina

Kad se uvede u zakon "oko za oko, zub za zub", neće više biti tzv.džihadista. I kakvo sudjenje, odmah po kratkom postupku !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija