• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

21.02.2018

17:10

OTVORENI RAT SAD PROTIV PUTINA: Svim američkim ambasadama naređeno da utiču na zemlje-domaćine da ne posluju sa Rusijom!

Vesti

OTVORENI RAT SAD PROTIV PUTINA: Svim američkim ambasadama naređeno da utiču na zemlje-domaćine da ne posluju sa Rusijom!

Podeli vest

Portparolka Stejt department Hezer Nauert sa nasladom je saopštila da su SAD, primenom novog zakona o pooštravanju sankcija protiv Rusije, Irana i Severne Koreje, Moskvu lišile mogućnosti da sa drugim zemljama potpiše sporazume i ugovore vredne najamnje tri milijarde dolara

Nauert je istovremeno priznala da su sve američke diplomatske misije po svetu dobile nalog da zemlje-domaćine odvraćaju od zaključivanja poslova sa Rusijom ,pre svega sa njenom industrijom.

Nešto ranije iz Vašingtona je saopšteno da se Rusija mešala u predsedničke izbore 2016. godine, ali njena dejstva nisu uticala na ishod glasanja.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders je u obrazloženju navela: "Predsednik Tramp je mnogo puta o tome govorio. On nikada nije tvrdi oda se Rusija nije mešala, ali jeste - da to nije uticalo na rezultate izbora. Sasvim određeno: Trampov predizborni štab sa tim mešanjem nije imao nikakve veze niti ga je podržavao".  
Istovremeno, Bela kuća je objavila i da je Tramp naložio državnom sekretaru Reksu Tilersonu da zajedno sa Pentagonom proanalizira da li Rusija krši odredbe sporazuma o strateškom razoružanju i raketama malog i srednjeg dometa. Pritom je apostrofirao balističku raketu Rubež-26.

Ova raketa predstavlja unapređivanje mogućnosti interkontinentalne balističke rakete "Jars".

Po tvrdnjama stručnjaka, "Rubež" će imati maksimalni domet od 12.000 kilometara a nosiće dirigovane nuklearne bombe radi lakšeg probijanja protivničke (američke) protivraketne odbrane.

Amerikanci tvrde da "Rubež može gađati i ciljeve na udaljenostima od 2-6 hiljada kilometara i smatraju da Rusija time krši odredbe sporazuma o raketama malog i srednjeg dometa".

Po tom sporazumu koji zabranjuje rakete dometa 500 do 5.500 kilometara, SSSR je uništio 1.856, a SAD 846 raketa.

Tanjug

Rusija trenutno u dežurnom stanju drži 1.561 nuklearnu bombu na 501-om nosaču (rakete, brodovi, avioni, podmornice), a Sjedinjene države - 1.393 na 660 nosača.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radovan

pre 6 godina

Definitivno Amerikanci su izgubili kompas I rusofobija je njihova neizleciva bolest?Razlika je sto Rusija I'ma uzlaznu liniju?

Dile

pre 6 godina

Kakvi pokvarenjaci, došli do granica Rusije a zabranjuju toj zemlji da se brani. Pa malo morgen.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17