• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.02.2018

19:56

BOGATAŠ A KRADE?! Bogati Nemac uhvaćen kada je teletinu hteo da plati kao voće, KAŽNJEN SA 208.000 EVRA!

Vesti

BOGATAŠ A KRADE?! Bogati Nemac uhvaćen kada je teletinu hteo da plati kao voće, KAŽNJEN SA 208.000 EVRA!

Podeli vest

Muškarac iz Minhena (54), koji mesečno zarađuje 24.000 evra, na samouslužnoj kasi u marketu teleću džigericu od 47 evra otkucao kao jeftino voće od 13 evra. Uhapšen je, a sud mu odredio astronomsku kaznu

Neimenovani nemački biznismen (54) kažnjen je sa 208.000 evra zbog varanja na samouslužnoj kasi u prodavnici na kojoj kupci sami kucaju i plaćaju proizvode. Nemac, koji zarađuje čak 24.000 evra mesečno, hteo je da teleću džigericu, koja košta 47 evra, plati kao najjeftinije voće - 13 evra.

Zamenio i kese

Muškarac je uhapšen 7. decembra u Minhenu nakon što je izveo prevaru u prodavnici. On je kupio teleću džigericu, a onda je prepakovao u kesu za voće. Zatim je džigericu u toj kesi izmerio na vagi kao jeftino voće, pa na kasi skenirao tu cenu i platio znatno jeftinije. To je, međutim, video menadžer marketa, koji je odmah pozvao policiju, te je muškarac priveden.
Na sudu se ispostavilo da je to bila njegova četvrta prevara u tom marketu za mesec dana.

Bez motiva
Muškarac je priznao šta je uradio, ali nije znao da navede šta mu je bio motiv za prevaruKlaus-Peter Juengst

- On je priznao šta je uradio, ali nije znao da navede šta mu je bio motiv za prevaru. Imali smo u vidu relativno malu vrednost ukradene robe i njegovo priznanje, ali i to što je četiri puta ponovio isti prekršaj. Zbog toga je dobio astronomsku kaznu i pušten je iz zatvora po okončanju suđenja - naveo je portparol Suda u Minhenu Klaus-Peter Juengst i dodao da se biznismen nije žalio na presudu.

Prema pisanju nemačkih medija, muškarcu to nije prvi prestup.
- On je prvi put osuđen i kažnjen 2011. zato što je ukrao toner za štampač iz prodavnice. Kasnije je pokušao da izbegne plaćanje poreza skrivajući svoje bankovne račune u inostranstvu. Zbog toga je 2013. bio u zatvoru 11 meseci, koliko je trajalo suđenje, a osuđen je dodatno na dve godine robije. Morao je i da plati kaznu od 440.000 evra - navode mediji u Nemačkoj.

Lažno državljanstvo

Kako dodaju, Nemac je takođe jednom pokušao da ne plati porez tako što je na uvid dao falsifikovano strano državljanstvo.
- Zbog toga što se pretvarao da je strani državljanin, 2015. je osuđen na godinu i devet meseci zatvora - pišu minhenski mediji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maja

pre 6 godina

Joj,koliku bi kaznu za krađu platili naši bivši politicari i sadašnji bogataši.

golija

pre 6 godina

To je ta bajna evropa u koju nas teraju nuklearnim otpadom?

Buda

pre 4 godine

To je divno cuti. Tako se radi sa lopuzama. Meni 4 puta pljackali kucu. Policija ne preduzima nista. Zato smo kupili oruzje, jer milicija namerno tolerise pljacke nad srbima iz inostranstva. Mene zadnji put opljackali pre dva meseca. I sad imam oruzje sa prigusivacem. Ne zanima nas vise srbski zakon i trbati pijani milicajci koji nas ismejavaju kad prijavimo kradju. Ja sam prijavio kradju 2012 god i policajac mi govori da ja dokazem da sam opljackan. Koga bre vi pravite budalom.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija