• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata,hr/informer.rs

23.02.2018

15:04

OVO JE SVE ŠTO PUTIN IMA?!  Lada iz 2009, samački stan od 74 kvadrata i NOVAC I DEONICE NA 13 RAČUNA!

Vesti

OVO JE SVE ŠTO PUTIN IMA?! Lada iz 2009, samački stan od 74 kvadrata i NOVAC I DEONICE NA 13 RAČUNA!

Podeli vest

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin vozi Ladu, poseduje samački stan od 74 kvadrata i zarađuje oko 80.000 evra godišnje, a u službenim finansijskim dokumentima, objavljenim uoči predsedničkih izbora u Rusiji, navodi se da je u periodu od od 2011. do 2016. zaradio nešto više od 550.000 evra (38,5 miliona rubalja)

Kako prenosi 24sata.hr, Putin na godišnjem nivou zarađuje upola manje od britanske premijerke Tereze Mej.

Stan koji je naveo u imovinskoj karti, nalazi se u Sankt Peterburgu, a poseduje i 230 deonica jedne banke iz tog grada. Kako je navedeno, novac čuva na 13 bankovnih računa.

Osim Lade iz 2009. godiine, Putin kaže da ima i dva automobila Volga iz šezdesetih.

(VIDEO) KOLIKO JE STVARNO BOGAT PUTIN?! Jahte, avioni, satovi, palate... brat bratu, oko 40 milijardi evra!

Čak i po ovome što je javno objavio, Putin sa svojom zaradom spada u moćnike jer, nasuprot njegovih 80.000, prosečan Rus godišnje zaradi tek 4.500 evra.

- Moja godišnja zarada sastoji se od mesečne plate, vojne penzije i zarade od kamata i deonica - tvrdi Putin.

Ipak, finansijski stručnjaci smatraju da je Putin znatno bogatiji od onoga što javno priznaje i njegovo bogatstvo procenjuju na 200 milijardi evra, a  njegovi politički protivnici smatraju da novac zarađuje ubiranjem naknada od raznih državnih institucija i poslova.

Britanski stručnjak za fondove, Bil Brauder za CNN je rekao da je nakon 14 godina, koliko se Putin nalazi na vlasti, sav novac koji je Rusija zaradila, a koji nije iskorišćen za gradnju škola, puteva ili bolnica, završio na švajcarskim bankovnim računima, u fondovima, deonicama.

Iako nesumnjivo veoma moćan, ruski predsednik se nikada nije našao na Forbsovoj listi, jer se na njoj ne mogu naći lideri koji bogatstvo stiču zahvaljujući svojoj političkoj moći.

Tanjug/AP


Brauder kaže da Putin sigurno ima Ladu iz 2009. godine i da je čuva u garaži, ali da mu to sigurno nije jedino prevozno sredstvo. Kako kaže, Putin poseduje luksuznu jahtu Olimpija i privatni avion, a ima i pristup u više od 58 aviona i helikoptera. Takođe navodi, da ima vilu na Crnom moru i još 20 raznih nekretnina za odmor širom Rusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragojlo

pre 6 godina

Niste vi ustanju da oblatite coveka koji zna i vredi!!!

siki

pre 6 godina

Budalo jedna ti ne vredis za njegov mali nokat na malom prstu.Svetski lideri treba da uce od Putina kako se vodi jedna velika drzava....

Petar

pre 6 godina

Jel znas kolko gajbice danas vrede na trzistu? Pravo malo bogatstvo.

Marcco

pre 6 godina

Pa ako kaže Britanski stručnjak za fondove za CNN, mora da je tako.

jova

pre 6 godina

Zapadni demoni više znaju od samoga Putina, koliko šta ima Putin,pa nebi se zato zvali zapadni demoni.

Anarhista

pre 6 godina

Енглески стручњак? Никад више на Русију шапу нећете ставити. То их највише боли.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija