• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

24.02.2018

00:09

(VIDEO) PUTIN ŠALJE POJAČANJA U SIRIJU:  Najbolje što Rusija ima, moćni SU- 57 KREĆE NA DŽIHADISTE!

Vesti

(VIDEO) PUTIN ŠALJE POJAČANJA U SIRIJU: Najbolje što Rusija ima, moćni SU- 57 KREĆE NA DŽIHADISTE!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da se u Siriju pošalju dva aviona pete generacije, suhoj “SU 57"

Kako se navodi, dva aviona “koja teraju strah u kosti” primećeni su u ruskoj vojnoj bazi Hmejmim, koja se nalazi jugoistočno od Latakije. Ističe se i da je ovaj borbeni avion najnovije generacije tek nedavno i zvanično testiran.

Veruje se da će avioni otići u Gutu, predgrađe Damaska, u kome već tri dana traju borbe sirijskih provladinih snaga, koje podržava Rusija, i pobunjenika.

Zbog situacije u Guti, generalni sekretar UN je izjavio da je to mesto sada “pakao na zemlji”. Dok generalni sekretar Ujedinjenih nacija, ali i Međunarodni komitet Crvenog krsta pozivaju na prekid vatre, iz Kremlja stiže saopštenje da su oni koji podržavaju teroriste u sirijskom području istočna Guta odgovorni za tamošnju situaciju

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, odgovarajući na optužbe Vašingtona da su mete napada civili, a da iza napada stoje Damask i Moskva, odgovorio: “Rusija ni Sirija ni Iran nisu među tim zemljama, ali jesu oni koji se odlučno bore protiv terorista u Siriji.”

Podsetimo, Rusija je u sredu predložila da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održi hitan sastanak o pogoršanju humanitarne situacije u istočnoj Guti, na kome će sve članice Saveta bezbednosti moći da predstave svoja viđenja situacije i načine prevazilaženja problema.

(VIDEO) MOĆNI SUHOJ LOVCI ČUVAJU RUSIJU: Ovako SU-35S čisti rusko nebo od uljeza!

(VIDEO) OVAKO SE RUSKI PILOT MAJOR FILIPOV BORIO DO SMRTI: Opkoljen sa svih strana ŽIV SE NIJE DAO U RUKE DŽIHADISTIMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija