• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

24.02.2018

17:06

MOSKVA ŽESTOKO ODBRUSILA BRITANCU: Srbi imaju drugačije mišljenje od Džonsona po pitanju nasilnog menjanja granica!

Vesti

MOSKVA ŽESTOKO ODBRUSILA BRITANCU: Srbi imaju drugačije mišljenje od Džonsona po pitanju nasilnog menjanja granica!

Podeli vest

Ambasada Ruske Federacije u Londonu je odgovorila na članak britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona o "ilegalnoj aneksiji Krima" i tvrdnji da je reč o "prvoj nasilnoj promeni granica od 1945. godine u Evropi"

U svom tekstu, "Aneksija Krima, četiri godine kasnije", objavljenom na sajtu britanske vlade, Džonson poziva da se nastave sankcije prema Moskvi, "dok teritorija Krima bude pod kontrolom Kremlja, a takođe dok ne bude poštovan sporazum iz Minska".

Reakcija ruske diplomatske misije usledila je dan kasnije.

- Žalosno je što ovaj članak ne pominje četvrtu godišnjicu državnog udara u Kijevu, koji je podržao Zapad, a posebno Ujedinjeno Kraljevstvo, tokom kojeg je Ustav Ukrajine bio ozbiljno prekršen, kao i sporazumi između predsednika Janukoviča i opozicije, posredstvom Nemačke, Francuske i Poljske -  navodi se u saopštenju.

Podsetimo, juče je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson saopštio da je Krim "prva nasilna promena granica u Evropi posle 1945. godine".

O referendumu

Prva teza je bila izjava ministra o "fiktivnom referendumu" na Krimu. "Dozvolite da Vas podsetimo da je pravo naroda na samoopredelenje sadržano u Povelji UN-a, Međunarodnom paktu o građanskim i političkim pravima iz 1966. godine, kao i u Deklaraciji o principima međunarodnog prava 1970. godine", navodi ambasada Rusije u Londonu. Takođe je naglašeno da je volja naroda glavni kriterijum demokratskog procesa.

- Što se tiče britanskog iskustva , Bregzita, Foklandskih ostrva, Gibraltara ili Škotske, u tom pogledu je veoma indikativno - dodaje se u saopštenju ambasade Rusije.

O promeni granica

Druga stvar. Bile su reči britanskog ministra o "prvoj nasilnoj promeni granica od 1945. godine u Evropi". Verujemo da srpski narod ima drugačije mišljenje o ovom pitanju", saopštili su diplomatski predstavnici Rusije.

Informer

- Pinih 78 dana 1999. godine bombardovanja teritorije Jugoslavije zapravo ju je uništilo kao državu, te je silom (bez referenduma) Kosovo odvojeno od Srbije.

O obećanjima

Treća stvar je izjava da je Rusija prekršila obavezu da poštuje ukrajinske granice utvrđene Budipeštanskim memorandum iz 1994. godine. "Prvo, dezintegracija Ukrajine, njenog teritorijalnog integriteta je rezultat unutrašnjih procesa i demokratskog rešenja Krimskog stanovništva. Drugo, u Budimpešti se Ukrajina obavezala da će se boriti protiv agresivnog nacionalizma i šovinizma. To obećanje je očigledno prekršeno, a takođe, nismo videli nikakvu posebnu reakciju Velike Britanije, koja je i dalje jedan od garanta Budimpeštanskog memoranduma", navodi se u saopštenju.

O Minskim sporazumima

Ruska ambasada takođe je podsetila Džonsona da su strane u Minskim sporazumima - Kijev, Donjeck i Lugansk, i da oni imaju odgovornost za realizaciju.

- Verujemo da su britanske vlasti konačno promenile svoj odnos prema onome što se dešava u Ukrajini. U suprotnom, stalne optužbe protiv Rusije će nastaviti da podstiču politiku Kijeva, svakako osuđenu na propast - rezimira ambasada Rusije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sale

pre 6 godina

Nista mi nije cudnije nego ko postavi ovog tabansuza da bude ministar on bre ko daje svaki dan jeo buniku niti zna istoriju ( krima ) mozda nezna ni gde se nalazi niti je kulturan ponasa se kao slon u staklaru pravi onaj zaostali engleski Seljak. sto se bar ne Osisa ako nema pare jacu preuzeti racun :-) . Ma o ovakvima netreba ni pisati zeznu on Englesku da mora EU da plati Breksit 60 milijardi evra sad nek se cesu.:-)

deda Raša

pre 6 godina

Ovo je kapitalac GEJ populacije. Faca ga odaje, zato nista dalje od dupeta i ne zna.

Ljube

pre 6 godina

"Pinih 78 dana 1999. godine bombardovanja teritorije Jugoslavije " I to od strane NATO, bez saglasnosti i odobrenja Saveta bezbednosti UN i šire međunarodne zajednice, opravdavano insceniranom i nameštenom "humanitarnom katastrofom" ... bagra Svaka čast ambsadi Rusije na ovakvoj reakciji

Ljubo

pre 6 godina

Moja pokojna baba bi rekla ," pogan ovaj Englez"...mnogo tesko da se pronadje dobar Englez.

jova

pre 6 godina

Samo vi Britanci nemojte nikoga učiti ničemu,koliko ste zla vekovima naneli mnogim Zemljama sveta pa i našoj Srbiji, Za bratski narod Rusije je Krim,Ukrajina i sve ostale zemlje koje su se odvojile od ESSRa pripadaju Rusiji,kao Srbiji Kosovo, Vaši demonski umni degenerici su pokidali ESSER,a Rusija vama nije uradila ništa loše,a vi njoj ste uradili sve najgore što se moglo rasturili ste Državu ESSER. i prokleti bili i vi i oni koji su sa vama učestvovali u tom zlu.

Zoran P

pre 6 godina

Ovaj em je arogantan i bezobrazan, već je verovatno i prolupao. Prema britanskim političarima su i Amerikanci "majčine dušice". U svakom slučaju, odlično se uklapa u standardan profil "naših britanskih prijatelja", a ko ima ovakve "prijatelje" tome neprijatelji predstavljaju minoran problem.

nele

pre 6 godina

Ovakve nakaze su nazalost umnogome najvise napakostili i nama Srbima..Setite se samo "lepotica"i"lepotana;Olbrajt,Kusner;Bler;Ahtisari;Vilijam Volker;......Oni imaju problem,od prvog jutarnjeg pogleda u ogledalo.Cim se pogledaju,pocnu da lupetaju gluposti i da mrze ceo svet.Pocinjem da verujem da biracka tela u njihovim zemljama biraju po ruznoci i unakazenosti.

Marcco

pre 6 godina

Englez, a Turčin... ima li gore kombinacije osim možda Srbin iz zapadne Hercegovine koji misli da je Hrvat jer mu je neki deda prešao u katolicizam

zlata

pre 6 godina

Britanci su isti skotovi kao Ameri i produzena su ruka Americe !!!

XXL

pre 6 godina

Pa britanci su najviše poznati po svom licemerju i nacionalizmu u svom interesu sve ostalo smatraju da je protiv njih.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Сваком "Политичком Геју" , - лакше је утерати, него... аргументовано - објаснити...!

Nenad

pre 6 godina

Evo vam klasičnog izadanka zapada, originalni retard po svakom pitanju, od izgleda do govora.

nevena

pre 6 godina

a zasto ovo nije napisala i ovako odgovorila srpska amasada? zasto oni primaju platu?

Milisav Pavlović

pre 6 godina

ŠTA SE NJIMA IMAMO ČUDITI TO SU KROZ CELA SVOJA POSTOJANJA ,SAMO, NAUČILI OTIMATI I PLJAČKATI SIROTINJSKE NARODE. ZA NJIH NE POSTOJE MEĐUNARODNA PRAVA . TO SAMO POSTOJI ZA DRUGE PO NJIHOVOJ VOLJI I ZAKONU.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija