• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti-online/Tanjug

01.03.2018

21:25

(VIDEO) DOSTA IM I SAD I RUSA! KINEZI PRAVE OPAK NOSAČ AVIONA: Moći će da plovi i po 20 godina bez punjenja goriva!

Vesti

(VIDEO) DOSTA IM I SAD I RUSA! KINEZI PRAVE OPAK NOSAČ AVIONA: Moći će da plovi i po 20 godina bez punjenja goriva!

Podeli vest

Kina planira izgradnju nosača aviona na nuklearni pogon, koji će moći da ostaje na moru i po 20 godina bez punjenja goriva, izveštava AP pozivajući se na pisanje azijskih medija

Honkonški list "Saut Čajna Morning Post" piše da je korporacija "Čajna Šipbilding" saopštila ove nedelje da su počeli pripremni radovi na izgradnji broda.

Ova kompanija je bila angažovana na kompletnom renoviranju prvog kineskog nosača aviona Lijaoning, koji je iz Ukrajine stigao uglavnom kao prazan trup, kao i na izgradnji jedinog domaće proizvedenog nosača, koji bi, kako se očekuje, trebalo da bude porinut kasnije ove godine. 

Oba ta broda su s pogonom na konvencionalno gorivo. 

Saopštenje kineske korporacije su preneli i svi mediji u kontinentalnom delu Kine, navodi AP, napominjući da, međutim, redakcija još nije našla to saopštenje na zvaničnoj internet stranici kompanije. 

Nuklearni nosači aviona, poput tipa Nimic koji poseduje američka mornarica, mogu da provedu na moru 20 godina bez punjenja goriva.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Musa

pre 6 godina

Treba razumeti kineski smisao za humor! Naravno, na tom Nosacu ce biti izgradjena i polja pirinca, a kako je poznato da Kinezi zive od sake pirinca dnevno nema potrebe za ulazak u neku luku bar trideset godina. Te standarde Ameri sigurno ne mogu da dostignu, a Rusi nece ni pokusavati jerbo je votka od pirinca bas "bljak"!

dolic

pre 6 godina

Gospodine nepocenjuj Kineze pogledaj Ameriku koja pljacka ceo svet i od toga zivi a koga pljacka Kina i pogledaj gde je danas a gde ce biti za 10 godina

Sumadinac

pre 5 godina

Bas tako!samo ima drugi problem sto ce vrlo brzo da se kinezi udruze sa amerima i okrenu protiv rusije!al dzabaim sve to rus je rus pobedice!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija