• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

03.03.2018

17:06

SAD OKRUŽUJU PUTINA, SPREMILI 400 PROTIVBALISTIČKIH RAKETA: Ameri optužuju Moskvu, A JURE NA GRANICE RUSIJE!

Vesti

SAD OKRUŽUJU PUTINA, SPREMILI 400 PROTIVBALISTIČKIH RAKETA: Ameri optužuju Moskvu, A JURE NA GRANICE RUSIJE!

Podeli vest

Dok Zapad krivi Moskvu za novu trku u naoružanju, SAD gramzaju na granice Rusije. Zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin upozorava da će se oko 400 protivbalističkih raketa pojaviti na vratima zemlje u sklopu jačanja američke vojne infrastrukture

U toku su veliki napori kako bi se Rusija okružila sa protivraketnim štitom. Pozicije protivraketnog štita već su na američkom tlu u Kaliforniji i Aljasci, rekao je Fomin. 

Vašington je, napominje on, u stvari proširio svoj protivraketni štit i u Evropu. U 2016. godini, u Rumuniji je osposobljena pozicija raketnog štita vredna 800 miliona dolara.

Prošle godine SAD su prvi put rasporedile PVO sisteme dugog dometa "Patriot" na Baltiku, kako bi ih koristile u velikim manevrima NATO-a u Litvaniji.

U julu je američki potpredsednik Majk Pens ukazao da SAD razmišljaju o raspoređivanju sistema "Patriot" i u Estoniji. Poljska je nedavno potvrdila ugovor vredan 10,5 milijardi dolara sa Vašingtonom za kupovinu 208 projektila "Patriot PAK-3", kao i 16 lansera i četiri radara.

(VIDEO) PUTIN: RUSIJA JE SADA NAJMOĆNIJA NA SVETU: Braniće i svoje saveznike, MEĐU KOJIMA JE I SRBIJA!

- Protivraketna odbrana u Japanu i Južnoj Koreji pridružiće se ovom krugu protiv Rusije - istakao je Fomin, naglašavajući da će "uopšte biti raspoređeno oko 400 protivbalstičkih raketa, značajno smanjivši potencijal ruskog nuklearnog odvraćanja".

Tokio je nedavno odobrio raspoređivanje sistema kompanije Lokid Martin "Edžis ešo" na svojoj teritoriji kako bi se branio od potencijalnih "napada iznenađenja", dok je Seul već instalirao sistem "Terminal Haj Altitjud Area Defens" (THAAD).

SRPSKA, RUSKA I BELORISKA VOJSKA ZAJEDNO U NOVOROSIJSKU: General Serdjukov otkrio gde će biti "Slovensko bratstvo 2018"!

Govoreći o mobilnosti američkih trupa, Fomin je rekao da oni vežbaju raspoređivanje u inostranstvu i da su već stvorili "logističku rezervu dovoljnu za vrlo brzo raspoređivanje dodatne grupe do 300.000 vojnika".

fotomontaža

Moskva je u više navrata apelovala na Vašington da se razgovara o uzajamnim pitanjima, ali se suočila sa nedostatkom interesa svojih američkih kolega. Prema njegovim rečima, Rusija "poziva SAD da pokrenu politički dijalog tokom svih ovih godina, ali predlozi bivaju ignorisani".

Zamenik ministra ponovio je izjave ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je skrenuo pažnju na američku raketnu odbranu koja se nalazi blizu ruskih teritorija. Ruski predsednik tokom svog govora je predstavio i novi ruski nuklearni arsenal, uključujući i hipersonične rakete "Sarmat".

DA NEMA RUSIJE I KINE, SAD BI ZAVLADALE SVETOM: Šef Američke centralne komande general Džozef Votel vidi samo dve pretnje!

Putin je naglasio da američka mornarica ima pet krstarica i 30 razarača raspoređenih "u neposrednoj blizini teritorije Rusije", kao deo protivraketne odbrane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
TT

pre 6 godina

pa sta ima veze, vi stalno pisete o tome kako je rusija nepobediva i svemocna, a americko oruzije smece .. sta se boje onda ?

Putim američki radioterapeut

pre 6 godina

Pa jest vala, sve je tačno to što si napisao, nego nama i njima krivo što možda neće baš svaka ruska raketa da pogodi svoj cilj u USA.

Pik

pre 6 godina

Rusi treba svoje oruzije da brebace u kubi ili brasilu pa da cujemo amere

zoran miljkovic

pre 6 godina

НАТО САМО РАДИ И ЋУТИ,А РУСИ ТРАБУЊАЈУ ПО ОБИЧАЈУ,КАО СВАКО СЛАБ,САМО СЕ ВЕРБАЛНО ОГЛАШАВАЈУ,А У СВЕТУ СЕ НИШТА ВИШЕ НЕ ПИТАЈУ,СЕДАМ ГОДИНА СЕ ЗАГЛИБИШЕ У СИРИЈИ,ПРОТИВ ПОБУЊЕНИКА,БРУКА УНИШТИШЕ СВЕ ГРАДОВЕ.И НАС БИ БРАНИЛИ ИСТО КАО СИРИЈУ, САМО НЕМАЈУ КУДА ДА ПРЕЛЕТЕ.

mirko

pre 6 godina

Postovani Zorane, ruska intervencija je pocela u septembru 2015, sto cini dve i po godine, unisteno je preko sto hiljada sponzorisanih terorista i povracena kotrola nad 75% Sirije. Treba li da vas podsetim da je pre ulaska Rusija zvanicna vlada kontrolisala petnestak posto teritorije? Trebate da postavite pitanje, silne americke baze i proksi teroristicka vojska, finansiranje milijardama i opet Rusi pobedise sa 25 aviona?

Radoje

pre 6 godina

Nemas to pojma,nije sedam nego dve.vidi se da nemas pojma.

ititajlekler

pre 6 godina

Alo bre vi sa "švedskim sindromom" što hoćete da nam NATO OPROSTI ŠTO NAS JE TUKAO...da li ste stvarno bolesni ili se samo pravite...rusi su uništili Palmiru jel? Ali zato ameri donesoše demonkratiju(namerna greška) u Irak,Jugoslaviju (pa Srbiju), Libiju,Siriju, Ukrajinu....i zamisli svugde se živi super...kao u raju.

Dragan Dubonjac

pre 6 godina

@Miljković trebalo bi malo bolje da analiziraš kako Rusija ratuje u Siriji a kako i sa koliko oružija NATO je ratovao u Iraku i Avganistanu. Moskva je pokazala kakvo oružije i oruđe poseduje USA nikako da shvati da u ovom trenutku , protiv sebe ima 3 Velesile koje još nisu odlučile da krenu vojno protiv USA a ako se ikada odluče mi mali bi trebali da imamo izgrađene Bunkere i Skloništa kao i dovoljno rezerve hrane.... ako dođe do njega katapultiraće nas u vreme posle Isusa Hrista.

banat1952

pre 6 godina

Takav lek, koji bi njemu pomogao, jos nije pronadjen.

Dadooo

pre 6 godina

Jadan je onaj kog' Rus brani i hrani!!!! I da ne zaboravim,vasa rusofilija je fakat opasna bolest!!! Go USA!!!!

ititajlekler

pre 6 godina

Jadan si ti, muko, ipak mi te je žao....šteta što je "Laza" prepun....treba ti pomoći...HITNO

Veze ti nemaš

pre 6 godina

Veze ti nemaš sa životom, realnošću. Otidi u Onkološki institut u Beogradu, pitaj koliko je dece, mladih ljudi, građana Srbije uopste obolelo ot karcinoma, od bombardovanja na ovamo. Daće ti oni statistiku, me brini i traži da ti pokažu jadne bolesnike, od dece do svih ostalih. Pogledaj ih u oči, pogledaj njihove roditelje, familiju, pa ih pozovi tamo gde ti zeliš da odeš, tamo odakle su bolesti i smrt došli.

Dado

pre 6 godina

E moj Dado predpostavljam da dolazis iz lijepe tvoje, vi pro americki prodaliste sve do guzice vidis da vam je drzava prezaduzena jedete vec na ogranicne porcije ako nisi cuo a vidim da jos nisi pitaj Kolindu, Ne mlati praznu slamu vidim da si se tek probudio.

Ljubo

pre 6 godina

Nije lako narodima oko Rusije ,koji dozvolise Amerima ,tj. Natovcima da vrsljaju i instaliraju kojekakvu " gvozdjuriju" po njihovom dvoristu . Dobro da se zapitaju sta ih ceka ,u bilo kom vidu sukoba sa Rusijom ,prvi su na udaru ...znam sigurno ,da ono sto je Njemacka dozivela od Rusa u WWII ,bila bi mala maca ,...

yastreb

pre 6 godina

Mogu Ameri da postave još 400 protivbalističkih raketa, ništa im to ne vredi. Rusi svoje nuklearne potencijale nisu bazirali na balističkim raketama, Putin je lepo objasnio da su razvijani novi tipovi raketa, i to više različitih vrsta, za koje Amerikanci nemaju spreman odgovor. Te rakete su nedodirljive, ovaj štit koji postavljaju oko Rusije je samo bacanje para. Putin ih je lepo upozorio, nadam se da su shvatili poruku...

Dragan

pre 6 godina

Jadan je onaj koga Amerikanac brani I Rus hrani Svi te vole ako imaju interes od Srbije niko nema koristi niko nas I ne voli Amerikanci ne vole siptare ali im pomazu zato jer imaju svoj interes na Kosovu

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija