• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2018

19:38

UBISTVO NOVINARA POTRESA SLOVAČKU DRŽAVU: ​Rastu tenzije u vladi, ministar policije ne da ostavku!

Vesti

UBISTVO NOVINARA POTRESA SLOVAČKU DRŽAVU: ​Rastu tenzije u vladi, ministar policije ne da ostavku!

Podeli vest

Tenzije u koalicionoj vladi Slovačke sve više rastu nakon što je danas ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak odbio da podnese ostavku posle ubistva istraživačkog novinara Jana Kucijaka i verenice, navodi AP

Navodi se da je stranka etničkih Mađara Most-Hid, manjinski partner u vladi koju vodi premijer Robert Fico, zatražila ostavku Kalinjaka i uključivanje stranih istražitelja u istragu ubistva novinara.
AP navodi da je, nakon što je Kalinjak, bliski saveznik Fica u njihovoj objedinjenoj levičarskoj stranci Smer-Socijaldemokratska partija, izjavio ranije danas da nema nameru da podnosi ostavku, Most-Hid je najavio za 15. mart sastanak rukovodstva partije na kojem će se razgovarati o budućnosti vladajuće koalicije.

Tanjug


U Ficovoj vladi treći koalicioni partner je ultranacionalistička Slovačka nacionalna partija.AP navodi da je ostavku Kalinjaka zahtevala i opozicija, a da je ovaj ministar u prošlosti povezivan sa korupcionaškim skandalima.

Kako se navodi, očekuje se da i sedma osoba bude puštena iz pritvora.

 Slovačka policija privela je u četvrtak sedam osoba u vezi sa istragom ubistva Kucijaka i verenice, javili su lokalni mediji prenoseći izjavu načelnika policija Tibora Gaspara.

Tanjug


On je ranije rekao za televiziju TA3 da je policija izvela pretres na nekoliko lokacija u istočnoj Slovačkoj u vezi sa ljudima za koje se interesovao Kucijak, prenosi Rojters.

Gaspar nije naveo imena, ali je rekao da su racije povezane sa italijanskim biznismenima za koje se sumnja da imaju veze sa italijanskom mafijom o čemu je Kucijak pisao u svom poslednjem posthumno objavljenom članku.

Tanjug

Na sajtu www.tvnoviny.sk je, međutim, objavljeno je da su u pritvoru zadržani Antonino Vadala (42), Sebastijano Vadala (45), Bruno Vadala (40), Dijego Roda (62), Antonio Roda (58,) Pijetro K (26) i Pijetro K (54).

Kucijak i njegova verenica pronađeni su u nedelju uveče u svom stanu u mestu Velka Maca, a pretpostavlja se da je ubijen jer je istraživao optužbe o nezakonitim isplatama fondova EU putem poreske prevare u koju su bili umešani slovački i italijanski državljani povezani s organizovanom kriminalnom grupom "Ndrangeta".

SLOVAČKA NA NOGAMA: Hiljade ljudi na protestima zbog ubistva novinara Kucijaka!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija