• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

05.03.2018

13:42

MOSKVA SPASAVA LONDON OD 'ZVERI SA ISTOKA': Rusija šalje gas Britancima DA SE NE SMRZNU, iako joj je Mej uvela sankcije!

Vesti

MOSKVA SPASAVA LONDON OD 'ZVERI SA ISTOKA': Rusija šalje gas Britancima DA SE NE SMRZNU, iako joj je Mej uvela sankcije!

Podeli vest

Velika Britanija očekuje još jedan tanker ruskog tečnog prirodnog gasa (LNG), jer neuobičajeno hladna zima uzrokuje nestašice

"Fajnenšel tajms" izveštava da tovar tečnim prirodnim gasom dolazi iz ruske fabrike "Jamal" na krajnjem severu. Loši vremenski uslovi, nazvani "Zver sa istoka", rezultirali su porastom potrošačkih cena za 400 posto, što je najviše za 12 godina.

Očekuje se da će "Šel" isporučiti ruski gas 6. marta na terminal u Milford Hevenu, pretvoriti u gasovito stanje i prebaciti ga u gasnu mrežu Velike Britanije. Prošle nedelje, Nacionalna mreža Velike Britanije objavila je da, usred rastuće potražnje, zemlja se suočava sa pretnjom nedostatka gasa. Upozorenje je bilo prvo takve vrste posle osam godina.

Mnogi stručnjaci su saopštili da je nedavno hladno vreme pokazalo da Velika Britanija zavisi od snabdevanja gasom. Prirodni gas je ključan za energetsku bezbednost Velike Britanije i čini 40 posto proizvodnje električne energije i grejanja u većini domova i preduzeća. Britanska vlada naglasila je da Rusija doprinosi sa manje od jednog procenta od ukupnog snabdevanja gasom u zemlji.

Prvi tanker sa tečnim prirodnim gasom iz Rusije trebalo je da stigne u Veliku Britaniju u decembru 2017. godine. Do trenutka kada je brod stigao u Veliku Britaniju, cene goriva su pale, a gas je prebačen u drugi tanker koji je poslat u Boston u SAD.

pixabay.com/Fotomontaža

Ruska energetska kompanija "Novatek", koja je vlasnik kontrolnog paketa "Jamala", od 2014. godine je pod američkim sankcijama. Međutim, nema sankcija protiv fabrike za proizvodnju "Jamal", tako da kompanija može snabdevati gasom SAD i druge zapadne zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srbin

pre 6 godina

Da nisu masno naplatili, ne bi Rusi tek tako poslali gas. Da se mene pita ne bih dao ni za kakve pare. Nek pocrkaju!

Vid

pre 6 godina

Bravo, pravoslavna braćo.Pokažite običnom stanovniku sa zapada da niste protiv njih , već protiv upravljačih i ekonomskih zveri koje bi da porobe svoj a naročito pravoslavni svet.

Stole

pre 6 godina

E, moji englezi, jaki ste samo kad nekog bombardujete sa 10hiljada metara, a šta je sad? Kukate ko pi..e i molite da se ne smrznete, a rusi, kojima ste uveli sankcije, imaju veliko srce da vam ipak pomognu. Vi englezi ste narod bez srca i duše jer samo da prođe ovaj hladan talas opet ćete uvesti sankcije toj rusiji kojoj ipak ne možete ništa.

Slobodan

pre 6 godina

Znaci kada je hladno onda moze,a kada je toplo onda ne valja ni RUSIJA ni Ruski gas???

Rade

pre 6 godina

Braćo Rusi, ne pomažite neprijatelje, neka pocrkaju, za drugo i nisu. Neća Vam sigurno reći hvala. Ne znaju oni za tu reč !!!!!!

putnik

pre 6 godina

E moj Jure ti mrzis sam sebe.Verujem da zivis u zemlji ciji rezim mrzis.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija