• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2018

21:40

OTROVAN RUSKI ŠPIJUN U ENGLESKOJ?! Pronađen u nesvesti na klupi, prebačen u bolnicu u kritičnom stanju!

Vesti

OTROVAN RUSKI ŠPIJUN U ENGLESKOJ?! Pronađen u nesvesti na klupi, prebačen u bolnicu u kritičnom stanju!

Podeli vest

Bivšem ruskom špijunu Sergeju Skripalu, koji je u Rusiji osuđen zbog špijunaže za britansku obaveštajnu agenciju MI6, pozlilo je u zapadnoj Engleskoj nakon što je bio izložen nepoznatoj supstanci, javlja danas Bi-Bi-Si

Britanska policija je saopštila da su dve osobe - muškarac (66) i žena (33) - nađene u nesvesnom stanju juče na klupi u tržnom centru u gradu Salisberiju, 145 kilometara zapadno od Londona, a sada su na lečenju na odeljenju intenzivne nege nakon sumnje da su bili izloženi "nepoznatoj supstanci" i u kritičnom su stanju.
O ovom incidentu ne istražuje antiteroristička policija, ali su u lokalnoj policiji rekli da su "otvorenog uma" kad je reč o njegovom uzroku, javlja Rojters.

AP Foto

AP navodi da je ovaj slučaj odmah podsetio na trovanje bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinjenka, koji je preminuo nakon što je popio radioaktivni čaj u londonskom hotelu 2006. godine.

Američka agencija napominje da je, u izveštaju objavljenom 2016, britanski sudija napisao da je ruski predsednik Vladimir Putin verovatno odobrio Litvinjenkovo ubistvo koje su izvele ruske bezbednosne službe.

Skripal (66), bivši pukovnik ruske vojno-obaveštajne službe, penzionisan je 1999, a potom je radio u Ministarstvu spoljnih poslova do 2003, nakon čega se bavio biznisom. 

Godine 2006, osuđen je u Rusiji po optužbama da se bavio špijunažom u korist britanske obaveštajne službe.

Tada je osuđen na 13 godina zatvora, ali je 2010. oslobođen u okviru razmene špijuna sa SAD, nakon čega se sklonio u Britaniju, navodi britanski medijski servis.

Posle hapšenja 2004. godine u Moskvi, Skripal je priznao da ga je 1995. angažovala britanska obaveštajna služba i rekao je da je pružao toj službi informacije o ruskim obaveštajcima u Evropi, za šta je dobio više od 100.000 dolara, navodi AP.

Ruska bezbednosna služba (FSB) tvrdila je da je on počeo da radi za britanske tajne službe dok je 1990-ih služio u vojsci i da im je prenosio informacije klasifikovane kao državne tajne, prenosi Bi-Bi-Si.

PREOKRET! BRAT UBIJENOG RUSKOG AGENTA TVRDI: Litvinjenka su ubili Britanci, A NE PUTIN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija