• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logično.hr

06.03.2018

15:30

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) PROCUREO SNIMAK UBISTVA AMERIČKIH VOJNIKA: Pentagon je učinio sve da horor u Nigeru sakrije od javnosti!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) PROCUREO SNIMAK UBISTVA AMERIČKIH VOJNIKA: Pentagon je učinio sve da horor u Nigeru sakrije od javnosti!

Podeli vest

Snimak pogibije četiri američka vojnika iz "Zelenih beretki" u Nigeru, koji su stradali u borbi protiv terorista "Islamske države" procureo u javnost i izazvao pravu buru u SAD. Tragediju specijalaca zabeležila je kamera sa kacige jednog od ubijenih pripadnika američkih vojnika

Ova bitka odigrala se u oktobru prošle godine, a poznata je i po izjavama nekih američkih visoko rangiranih službenika u Vladi i kongresu, koji su se pitali šta uopšte američke trupe rade u Nigeru. Mnogi nisu ni znali da su tamo raspoređene Snage za specijalne operacije (SOF) američke vojske.

Video objavljen na Jutjubu prikazuje borbu specijalnih snaga s teroristima. Može se videti kako američki vojnici pucaju, skrivaju se iza automobila i pokušavaju napustiti bojno polje. U pucnjavi su teroristi smrtno ranili jednog od pripadnika specijalnih snaga. Zatim je borac, čija je kaciga snimila borbu, takođe ranjen, a kasnije je preminuo.

Tokom ove bitke ubijena su četiri američka vojnika iz "Zelenih beretki", kao i četiri vojnika vojske Nigera i prevodilac.

Početkom oktobra prošle godine 11 američkih "Zelenih beretki", 30 vojnika vojske Nigera i prevodilac pokušali su da provere navodni položaj gde se nalazi komandant terorista. Teroristi nisu pronađeni, ali je patrola u povratku upala u zasedu.

Ostali američki vojnici i vojska Nigera su se pokušali povući, ali su pretrpeli gubitke. Ubijena su četiri američka vojnika, a dvojica su ranjena.

Pentagon je bezuspešno pokušao prikriti detalje neuspešne operacije u Nigeru. 

Službeno, ovo su najveći američki gubici u Africi od 1993. godine, kada su američki specijalci napadnuti u Mogadišu u Somaliji. Taj poraz je kasnije pretočen u flim i navodnu herojsku bitku specijalca SAD "Black Hawk Down" (Pad crnog jastreba).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 6 godina

Sto bi se po naski reklo ,,prijatelj" ga lepo overio.

Dejan

pre 6 godina

Eto kako se bore ameri kada nemaju podrsku avijacije,artiljerije itd.

BorisDe

pre 6 godina

Ajmo jos da vidimo ovakvih videa ovih okupatora sa drugog kontinenta svetskih policajaca. Neka se samo vracaju za SAD sa zastavom na kovcezima.

englezii

pre 6 godina

Samo m intersuje dali su to Nigerijci dosli u tu poganu drzavu Ameriku ili obrnuto ! A sta ti medjunarodni tirani rade kao vojska u Nigeriji !

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija