• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.03.2018

23:54

VLADIMIR PUTIN O UJEDINJENJU NEMAČKE: Rusija nije uspela da predvidi šta će se desiti sa  SVETOM NAKON NAŠEG JEDNOSTRANOG UZMAKA!

Vesti

VLADIMIR PUTIN O UJEDINJENJU NEMAČKE: Rusija nije uspela da predvidi šta će se desiti sa SVETOM NAKON NAŠEG JEDNOSTRANOG UZMAKA!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin, u intervjuu za dokumentarac "Svetski poredak 2018", naveo je da je Rusija trebalo da predvidi velike geopolitičke promene širom sveta nakon ujedinjenja Nemačke, ali se pokazala nesposobnom za to, "jednostrano gubeći tlo pod nogama".

Predsednik Rusije Vladimir Putin je naveo da su nakon povlačenja trupa očekivali da će NATO prestati da postoji.

Ne samo što smo doprineli ujedinjenju Nemačke i povukli svoje trupe već smo povukli i snage drugih istočnoevropskih zemalja, očekujući, naravno, da će NATO prestati da postoji sa okončanjem Varšavskog ugovora ili da se, u svakom slučaju, više neće širiti, kao što nam je blagovremeno rečeno, i da će se dogoditi neke tektonske promene u načinu na koji smo komunicirali", rekao je Putin, prenosi Tas.

Kako je istakao, to se na kraju nije dogodilo. "Konstatovali smo da je u toku geopolitička borba pod plaštom ideoloških napetosti", naveo je predsednik Rusije.

Ukazao je na talas širenja NATO-a ka istoku na podsticaj SAD koji je kasnije usledio, a u tom kontekstu je naveo vazdušne napade protiv bivše Jugoslavije koji su prošli bez sankcija Saveta bezbednosti UN, vojne operacije u Iraku i Avganistanu, kao i eskalaciju verskog ekstremizma u Severnom Kavkazu.

- To se dešavalo jedno za drugim kao grom iz vedra neba, ali to je trebalo da očekujemo. Pa ipak, blago rečeno, mi smo pokazali nesposobnost i neuspeh da shvatimo šta će se dogoditi sa zemljom i širom sveta nakon našeg jednostranog uzmaka- istakao je Putin.

Naveo je i da su tada mnogi saveznici Istočne Nemačke u zapadnom bloku dovodili u pitanje ujedinjenje sa Zapadnom Nemačkom, a sumnje su izražavane i u SAD.

- U Rusiji to nije bilo slučaj. Rusija je smatrala da, ako nemački narod želi ujedinjenje, onda bi bilo kontraproduktivno, štetno i nepravedno to sprečavati. I tako je Rusija u tome pomogla, prilično nesebično- zaključio je ruski predsednik.

PUTIN UŽIVAO U VRBOVANJU ŠPIJUNA ZA KGB PO NEMAČKOJ: Davno je to bilo, ali BAŠ JE BILO DOBRO, poručuje lider Rusije!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija