• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2018

23:58

​ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE SZO: Čovečanstvo mora biti spremno ZA BOLEST IKS!

Vesti

​ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE SZO: Čovečanstvo mora biti spremno ZA BOLEST IKS!

Podeli vest

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je na bolest koja bi mogla da odnese na milione života, a u ovom momentu još nije poznata i stoga je nazvana "bolest iks".

Svake godine SZO, sa sedištem u Ženevi, organizuje sastanak istaknutih naučnika da bi se utvrdila lista bolesti koje predstavljaju opasnost.
Prethodnih godina, na listu su stavljene bolesti kao što je lasa groznica, koja trenutno hara Nigerijom, i ebola od koje je umrlo više od 11.000 ljudi u zapadnoafričkim zemljama u periodu od 2013. do 2016. godine, podseća britanski "Telegraf".

Sada je na ovu listu dodata i deveta bolest, nazvana "bolest iks (x)".
Iako ne preciziraju o kojoj je bolesti reč, stručnjaci smatraju da je neophodno da budemo pripremljeni na masovnu zarazu. Naučnike zabrinjava činjenica što u stvari ne znaju šta je u pitanju, ali su sigurni da će do epidemije doći i strahuju da će nova bolest preći sa životinja na čoveka.

Podsećajući na sadašnja događanja u svetu, naučnici SZO ukazuju na opasnost od razvoja hemijskog oružja i ratovanja, ali i od veštački stvorenih smrtonosnih bolesti.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Trtica

pre 6 godina

Pa jednostavno----oni znaju da su proizveli novu vrstu unistitelja čovečanstva i da će taj virus pobeći iz epruvete....e sad ime nije poznato jer još nije izašlo na videlo....a i to će uskoro....šta samo rade onoliki avioni koji nas zaprasuju svakodnevno!? A što je još interesantnije nj drzavljani evropskih razvijenih zemalja nemaju pojma niti uopšte vide da ih svaki dan zaprasuju hiljade malih belih aviona...nemaju pojma o tome niti veruju da tako nesto postoji....pa vi vidite gde smo!!!

Vukašin

pre 6 godina

Što su farmaceutske kompanije jače i bogatije , sve je više bolesti .. hmm !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija