• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

13.03.2018

08:05

GREŠKA PILOTA? Avion koji se srušio u Nepalu, prilazio pisti iz suprotnog smera!

Vesti

GREŠKA PILOTA? Avion koji se srušio u Nepalu, prilazio pisti iz suprotnog smera!

Podeli vest

Avion koji se srušio u prestonici Nepala, Katmanduu, usled čega je poginulo na desetine ljudi, prilazio je jedinoj pisti koju aerodrom u tom gradu ima, iz pogrešnog smera, izjavio je generalni menadžer aerodroma Raj Kumar Četri

Kako prenosi AP, snimak razgovora između pilota i kontrole za vazdušni saobraćaj ukazuje da je postojala konfuzija o pitanju iz kog smera bi avion trebalo da sleti.
Prema rečima menadžera aerodroma, pilot aviona nije pratio instrukcije za sletanje koje mu je davao kontrolni toranj i avion "nije bio u liniji sa pistom kako je trebalo" da bude.

On je dodao da je kontrolni toranj u nekoliko navrata upitao da li je pilot dobro i da je svaki put odgovor bio "da".
Kako su mediji juče preneli, na međunarodnom aerodromu u Katmanduu avion kompanije "US-Bangla" iz Bangladeša, izleteo je sa piste i zapalio se. U njemu je bilo 67 putnika i četvoro članova posade, pri čemu je stradalo najmanje 50 ljudi.

Rojters je to objavio pozivajući se na neimenovanog portparola nepalske vojske, dok je AP na osnovu podataka iz tamošnje policije objavio da je poginulo najmanje 38 ljudi, a 23 povređeno.

Tanjug/AP

"Bi-Bi-Si" prenosi da je "Katmandu post" javio da se letelica srušila u istočnom delu piste aerodroma "Tribuvan".

Navodi se da je iz letelice spaseno 17 osoba. Avion "Bombardije deš 8 Q400" sa dva propelera doleteo je iz Bangladeša.

Tanjug/AP

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i video snimci na kojima je prikazan dim koji se diže sa piste.

(VIDEO) SRUŠIO SE AVION U NEPALU: Skliznuo s piste na aerodromu u Katmanduu, više od 30 osoba poginulo!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija