• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2018

17:57

EVO KO JE TRAMPOV NOVI JASTREB: Bivši direktor CIA Majk ​Pompeo je jedan od NAJOŠTRIJIH  KRITIČARA sporazuma sa Iranom i Severnom Korejom!

Vesti

EVO KO JE TRAMPOV NOVI JASTREB: Bivši direktor CIA Majk ​Pompeo je jedan od NAJOŠTRIJIH KRITIČARA sporazuma sa Iranom i Severnom Korejom!

Podeli vest

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), Majk Pompeo, koga je predsednik SAD Donald Tramp danas najavio kao novog državnog sekretara umesto Reksa Tilersona, važi za jednog od najratobornijih glasova u pogledu Severne Koreje među Trampovim najbližim saradnicima

Pompeo (54), koji redovno izveštava Trampa o obaveštajnim pitanjima, minimalizovao je značaj razmera ruskog mešanja u američke predsedničke izbore 2016, istakavši da Moskva decenijama nastoji da utiče na izbore u SAD, navodi Rojters.
U februaru, Pompeo je branio razgovore koje je tog meseca u sedištu CIA-e imao s ruskim obaveštajnim šefovima.

Kao i Tramp, Pompeo je otvoreni kritičar Irana i poziva na odbacivanje sporazuma iz 2015. kojim su Teheranu ublažene sankcije u zamenu za ograničenje iranskog nuklearnog programa, a u oktobru je rekao da se Iran "nemilosrdno trka za prevlast u regionu".

Na čelu CIA-e, Pompeo je podržao američku vladu u temeljnom prikupanju podataka o komunikacijama Amerikanaca.

Reuters


U autorskom članku objavljenom 2016, pozvao je na sakupljanje "podataka o podacima" u vezi s telefonskim komunikacijama u SAD i kombinovanje tih podataka sa informacijama o finansijama i načinu života kako bi se oformila jedinstvena baza podataka.

Pre nego što je u januaru došao na čelo CIA-e, Pompeo je bio konzervativni republikanski član Predstavničkog doma iz Kanzasa.

Inače, Pompeo je penzionisani oficir američke kopnene vojske, a diplomirao je na Vojnoj akademiji SAD u Vest Pointu i na Pravnom fakultetu Univerziteta Harvard, navodi britanska agencija.

Tramp je danas objavio da će novi državni sekretar biti šef CIA Majk Pompeo, a da na njegovo mesto dolazi Ðina Haspel. 

- Majk Pompeo, direktor CIA, postaće naš novi državni sekretar. On će odraditi fantastičan posao. Hvala Reks Tilersonu za njegovu službu. Ðina Haspel postaće novi direktor CIA i prva žena na tom mestu. Čestitke svima - napisao je Tramp na Tviteru.

DA LI STE SMENILI TILERSONA JER VAS JE ZVAO MORON? Reporter Njujork tajmsa šokirao Trampa!

CIA, SNAJKA, CIA... Đina Haspel preuzela NAJMOĆNIJU ŠPIJUNSKU ORGANIZACIJU NA SVETU!

NOVI POTRES U SAD! Tramp smenio Tilersona, Pompeo novi državni sekretar!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija