• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

14.03.2018

22:20

MOSKVA OTVORILA KARTE: Evo zašto je London izmislio "TROVANJE ŠPIJUNA": Reč je o ZAVERI da se RUSIJA IZBACI  IZ SB UN!

Vesti

MOSKVA OTVORILA KARTE: Evo zašto je London izmislio "TROVANJE ŠPIJUNA": Reč je o ZAVERI da se RUSIJA IZBACI IZ SB UN!

Podeli vest

Zapad je pokrenuo masovnu kampanju za uklanjanje Rusije iz Saveta bezbednosti UN, otkriva ruski senator Sergej Kalašnjikov, komentarišući optužbe Ujedinjenog Kraljevstva protiv Moskve zbog trovanja Sergeja Skripalja

 Senator smatra da će u cilju suzbijanja članstva Rusije biti pokušaja reforme glavnog tela UN zaduženog za održavanje međunarodnog mira i bezbednosti. 

Član Saveta Federacije RF je podsetio da je Sovjetski Savez, kojem je Rusija pravni naslednik, sastavni deo SB UN od svog osnivanja 1946. godine.

U sredu se poslanik laburista Kris Lesli obratio Terezi Mej tokom sednice parlamenta po pitanju reforme Saveta bezbednosti UN, a po pitanju ograničavanja prava Rusije u ovom telu.

Lesli tvrdi da Rusija "sve češće deluje kao lažna država", dodajući da "sada moramo početi da govorimo o reformama" SB UN-a.

- Rusiji se ne može dozvoliti da jednostavno sedi lepo, zabada svoj nos u ostatak svetske zajednice i da uživa osećaj međunarodnog imuniteta od vladavine prava - rekao je Lesli.

LAVROV NIKAD BRUTALNIJI PREMA LONDONU: Mislite da svet vaše sumnje mora da prihvati kao dokaz, TAKO STVARI NEĆE IĆI!

Mejova je odgovorila, tako što je rekla da Lesli nije bio jedini koji je naglasio potrebu za promenama unutar SB UN, obećavajući da je "to nešto na čemu ćemo raditi".

- Mi razgovaramo sa Ujedinjenim nacijama o reformi Ujedinjenih nacija na razne načine. Naravno, svaka odluka koja bi se mogla doneti u Savetu za bezbednost da bi se reformisao, naravno, mogla bi biti predmet veta od strane Rusije koja sedi tamo - rekla je Mejova.

Reuters

Ranije u toku dana, britanska vlada je zatražila hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o slučaju "Skripalj". Dvostruki agent Rusije i Velike Britanije i njegova ćerka ostaju u kritičnom stanju nakon što su otkriveni na klupi u nesvesti u Salisburiju početkom marta.

RUSIJI PREKIPELO, DOSTA JOJ BAHATOG LONDONA! Moskva poručuje: Udarili ste u temelje, NEĆETE DUGO ČEKATI ODGOVOR!

Vlasti u Velikoj Britaniji tvrde da su otrovni sovjetskim nervnim agensom "Novičok" i da je "napad bio ili ovlašćen od strane ruske vlade, ili je Moskva dozvolila da nervni agens padne u pogrešne ruke".

FRKA U EVROPI?! MAĐARSKA VRAĆA ZLATO IZ LONDONA: Orban se plaši geopolitičke krize zbog sukoba Rusije i Britanije?!

 
London je odlučio da protera 23 ruska diplomata i ukine diplomatske kontakate na visokom nivou sa Moskvom u sklopu novih sankcija protiv Rusije. London je takođe saopštio da će takođe zamrznuti rusku imovinu u slučaju da postoje dokazi da se koristi za kompromitovanje bezbednosti Ujedinjenog Kraljevstva.

Reuters

- Zakonski Britanija ima pravo da to uradi jer imovina države ne poseduje diplomatski imunitet - rekao je Kalašnjikov, pozivajući Rusiju da povuče svoja sredstva iz Velike Britanije i "uloži u sebe".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija