• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2018

18:24

PRONAĐEN UZROK KATASTROFE U MAJAMIJU: Most pao jer su sajle popustile posle stres testa?!

Vesti

PRONAĐEN UZROK KATASTROFE U MAJAMIJU: Most pao jer su sajle popustile posle stres testa?!

Podeli vest

Vlasti na Floridi saopštile su danas da su se posle "stres testa" olabavile sajle o koje je visio pešački betonski most težak 950 tona, koji se srušio u četvrtak na prometnu saobraćajnicu usmrtivši šest osoba

Dok državni i federalni istražitelji rade na utvrđivanju uzroka mosta postavljenog pre samo pet dana, političari na Floridi ukazuju na "stres test" i olabavljene sajle kao na moguće faktore, ali načelnik policije u Majamiju apeluje na sve da ne izvlače zaključke prerano, prenosi AP.
Među poginulima je student Međunarodnog univerziteta na Floridi, dok je među 10 povređenih nekoliko građevinskih radnika, navodi američka agencija.

Jedna osoba je podlegla povredama u bolnici, a direktor policije u Majamiju Huan Perez rekao je da je pet tela locirano uz pomoć kamera, ali da još nisu izvučena iz vozila na koja se srušio most.

"Nećemo više govoriti o brojkama, jer očekujemo da ispod ruševina pronađemo još osoba", rekao je Perez.

Gradonačelnik Majamija Karlos Kimenez izjavio je da je na mostu, dan uoči pada, izveden takozvani "stres test", a senator Marko Rubio na Tviteru je napisao da je građevinska firma koja je bila angažovana naložila da se sajle, koje su se usled testa olabavile, zategnu, nakon čega se most srušio.

Most je, inače, izgrađen prethodne subote za samo šest sati relativno novom, ali popularnom metodom, preneo je NBC njuz. 

Metoda se zove "ubrzana konstrukcija mosta", a nastala je na Međunarodnom univerzitetu Floride početkom 2010. godine.
Prema rečima očevidaca, vozila su se zaustavila pred semaforom juče u ranim popodnevnim satima, kada je most nad njima počeo da se urušava.

Navodi se da je vrednost mosta 14,2 miliona dolara, on povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamiju, a zvanično je trebalo da bude otvoren sledeće godine. 

(VIDEO) KATASTROFA U MAJAMIJU: Pešački most se srušio na automobile, POGINULO VIŠE OSOBA!

(VIDEO) SAD TRAŽE KRIVCA ZA NEZAPAMĆENU NESREĆU U MAJAMIJU: Najmanje šestoro poginulo kada se srušio most, psi tragači u ruševinama JOŠ TRAŽE PREŽIVELE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BREŽANAC

pre 6 godina

PUTIN daljinskim ruši američke mostove. Ako saznaju okriviće ga i za to.

mr burns from simpsons

pre 6 godina

bas me interesuje sta ce reci istraga od cijeg su celika bile sajle?

Marko

pre 6 godina

Da su angazovali Kineze za izvodjadje radova do ovoga sigurno ne bi doslo.

Ljube

pre 6 godina

Most pao par dana nakon završetka, u Americi? Nemoguće, tu mora da su prste umešali naši sa koridora 10

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija