• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2018

18:22

FRANCUZI HAPSE ĆERKU SAUDIJSKOG KRALJA: Naredila telohranitelju da prebije radnika koji je renovirao njen stan u Parizu?!

Vesti

FRANCUZI HAPSE ĆERKU SAUDIJSKOG KRALJA: Naredila telohranitelju da prebije radnika koji je renovirao njen stan u Parizu?!

Podeli vest

Princezi Hasi bint Salman (44), jedinoj ćerki saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza el Sauda (82), preti hapšenje u Francuskoj. Vlasti te zemlje izdale su nalog za Hasino privođenje pod optužbom da je naredila svom telohranitelju da pretuče radnika koji je renovirao njen stan u Parizu 2016. godine

Nalog za hapšenje izdalo je parisko tužilaštvo u decembru 2017, a ime saudijske princeze na tom dokumentu je ispisano na francuskom - Hussat ben Salmane. 

Pretnje smrću

Slučaj je pokrenut po tužbi žrtve, neimenovanog radnika (53) koji je ispričao da je doživeo torturu tokom renoviranja Hasinog stana 26. septembra 2016.

On je naveo da ga je saudijska princeza angažovala da joj sredi apartman u luksuznoj pariskoj Aveniji Foš, blizu Trijumfalne kapije.

- Kad sam ušao u stan, fotografisao sam sobe kako bih znao na koja mesta da vratim nameštaj kad završim radove. Princeza Hasa bint Salman me je zatekla dok sam slikao i pobesnela. Optužila me je da hoću da joj fotografišem stan kako bih slike prodao tabloidima, što nije tačno - rekao je radnik za pariski magazin "Le point".

On je dodao da je tek onda krenulo pravo mučenje.

- Bint Salmanova je naredila svom telohranitelju da me pretuče. On je počeo besomučno da me udara u stomak, ruke i noge. Zatim me je, tako isprebijanog, postavio da sednem na stolicu i vezao mi ruke. Morao sam da se sagnem i poljubim noge Bint Salmanovoj. Uperio je pištolj u mene, pretio mi smrću i govorio da neću živ izaći iz stana. Poniženje i mučenje su trajali nekoliko sati, nakon čega je treći muškarac ušao u apartman. On je kopirao moju ličnu kartu i rekao mi da nikad ne smem da se vratim u taj kraj. Tek onda su me pustili - ispričao je majstor.

Pobegla u Rijad

Radnik je naveo da mu je u stanu Bint Salmanove ostao ceo alat i da mu nikad nisu platili 20.000 evra, koliko je trebalo da dobije za radove. On je nakon toga podneo tužbu protiv telohranitelja i Bint Salmanove.

Bodigard je uhapšen 1. oktobra 2016, pod optužbama za pretnju pištoljem, kidnapovanje, krađu i pretnje smrću. Suđenje mu još traje. S druge strane, nalog za hapšenje Bint Salmanove podnet je kasnije, jer je ona, odmah posle incidenta, pobegla u Rijad i tražila imunitet od sudskog gonjenja.

Prestolonaslednik zatočio majku!
Reuters

Saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman (32) zatvorio je svoju majku Fahdu bint Falah bin Sultan bin Hatlin u kućni pritvor, jer se protivila njegovom usponu u kraljevstvu. To je navelo 14 aktuelnih i bivših američkih zvaničnika, upućenih u prilike u Rijadu. - Princ Muhamed se plašio da će mu majka stati na put i oca okrenuti protiv odluke da ga imenuje za naslednika. Zato je već dve godine drži zarobljenu u kući, a ocu je rekao da je ona na lečenju u inostranstvu - ispričali su Amerikanci.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17