• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

20.03.2018

08:38

TRAMP UBIO FEJSBUK! Kompanija  na ivici propasti jer je mu je DAVALA LIČNE PODATKE KORISNIKA!

Vesti

TRAMP UBIO FEJSBUK! Kompanija na ivici propasti jer je mu je DAVALA LIČNE PODATKE KORISNIKA!

Podeli vest

Vol strit je ponedeljak završio minusom, pod uticajem pada cena deonica Fejsbuka zbog otkrivanja manipulacije ličnim podacima na toj društvenoj mreži

To je na Njujorškoj berzi pogodilo ceo sektor tehnologije, javila je novinska agencija AFP. 

Po završnim rezultatima, vodeći indeks, "Dau Džons indastrial averidž", izgubio je 1,35 odsto, ili 335,6 poena, spustivši se na 24.610,91 poen. 

"Nasdak", indeks mahom tehnoloških firmi, pao je za 1,84 odsto, ili 137,74 poena, na 7.344,24 poena. 

Deonica Fejsbuka je u ponedeljak izgubila na vrednosti 6,77 odsto i sišla na 172,56 dolara, te je od početka februara ukupno izgubila više od 10 odsto. Otkrilo se da je lične podatke miliona korisnika koristila jedna kompanija povezana s predsedničkom kampanjom Donalda Trumpa, što bi, kažu stručnjaci, mogla ugroziti ekonomski model Fejsbuka. 

- Posledica (ovih otkrića) je otvaranje debate o prikupljanju i korišćenju podataka uopšte - rekao je Šon Krus iz "TD Ameritrejd", prenosi AFP. 

AP PHOTO

- Danas je Facebook usred oluje, ali nema sumnje da će ova debata uticati na druge gigante tehnologije koji koriste privatne podatke, posebno ako imamo u vidu promene u propisima -  rekao je on. 

Nafta pojeftinila, zlato poskupelo

Novinska agnecija AP prenosi da je američka sirova nafta pojefitinila za 28 centi, na 62,06 dolara za barel u Njujorku. Nafta tipa "Brent" koja se koristi za utvrdjivanje medjunarodnih cena, pojeftinila je u Londonu za 16 centi, na 66,05 dolara za barel. Zlato je poskupelo za 5,50 dolara, na 1.317,80 za uncu. Srebro je poskupelo za pet centi, na 16,33 dolara za uncu. Bakar je pojefitnio za dva centa, na 3,08 dolara za funtu. Indeks Tokijske brze "Nikei 225" je izgubio 0,9 odsto vrednosti, a indeks Berze u Hong Kongu "Hang Seng" man od 0,1 odsto. Indeks Berze u Seolu "Kospi" je izgubio 0,8 odsto vrednosti. Dolar je skliznuo sa 106,10 jena na 105,97. Evro je porastao sa 1,2284 dolara na 1,.2357, zaključuje AP.

Tehnološki sektor u celini je pogođen, te je deonica matične kompanije Gugla "Alfabet" pala za 3,03 odsto, a "Amazona" za 1,70 procenata. 

Tehnološke akcije grupisane u okviru "S i P 500" izgubile su 2,11 odsto, što je daleko najveći pad medju 11 sektora koji čine taj sveobuhvatni indeks. 

Trgovci su na Vol stritu u ponedeljak zauzeli stav i uoči dvodnevnog sastanka američke centralne banke (Fed), tokom kojeg se očekuje povećanje kamatne stope oko četvrtine procenta od 1,5 na 1,75 odsto. 

printscreen

Fed bi mogao podići prognozu rasta, inflacije i prosečne izglede porasta kamate ove godine. 

Tržište obveznica u ponedeljak je bilo mirno: prinos desetogodišnjih državnih obveznica SAD porastao je blago sa 2,845 odsto u petak na 2,852 odsto u ponedeljak, a obveznica na 30 godina sa 3,077 odsto krajem prošle sedmice na 3,090 odsto u ponedeljak. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija