• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti online

20.03.2018

10:41

TO MOŽE DA RODI SAMO BOSNA: Ucenjivao nemačkog KRALJA ŠRAFOVA, tražio mu 70 MILIJARDI EVRA U KRIPTO-VALUTAMA!

Vesti

TO MOŽE DA RODI SAMO BOSNA: Ucenjivao nemačkog KRALJA ŠRAFOVA, tražio mu 70 MILIJARDI EVRA U KRIPTO-VALUTAMA!

Podeli vest

Nedžad Ajdinović (48) iz Ofenbaha, koji je uhapšen prošle nedelje zbog sumnje da je 2015. godine učestvovao u otmici Markusa Virta, sina nemačkog milijardera Rajnholda Virta, uz pomoć mejlova ucenjivao Virtove i zahtevao 70 milijardi evra u kripto-valutama i pretio da će oteti Markusa ili nekog drugog člana porodice

Podsetimo, Ajdinović je uhapšen zbog otmice koja se dogodila 2015. godine. Tada je tražio otkup od tri miliona evra, ali je primopredaja novca bila neuspešna. Markus je već sledećeg dana nađen u šumi kod Vircburga, vezan za drvo i nepovređen.

Ajdinović, međutim, nije odustao pa je ponovo pokušao da 'izboksuje' novac novom ucenom tražeći od porodice Virt da mu isplati 70 milijardi evra u kripto-valutama.

Zakon je prepreka

Istražitelji tvrde da su pratili mejlove koje je slao Ajdinović u kojima je zahtevao 70 milijardi evra u kripto-valutama. Na osnovu zakona, istraga nije mogla da iskoristi sve mogućnosti da uđe u trag ucenjivaču preko mejlova.
- Tehnički je bilo moguće mnogo više. Bili smo na granici frustracije zbog činjenice da smo četiri meseca komunicirali sa počiniocem, a da nismo mogli da ga lokalizujemo i identifikujemo. Ali, morali smo da se držimo zakona - otkrio je Mut.

Šef specijalne komisije Hof u intervjuu za "Fuldaer Cajtung" kaže da je Ajdinović imao je velike novčane probleme i da je 'plivao' u dugovima jer je često igrao igre na sreću, ali bez ikakvih dobitaka

- Verovatno je zbog svega toga kao najjednostavnije rešenje da se izvuče iz novčanih problema video otmicu milijarderovog sina, inače mentalno bolesne osobe, i procenio da lako može da savlada Markusa Virta - objasnio je Danijel Mut.

O tome kako je Ajdinović tačno sproveo svoj plan policija još nema saznanja, jer se osumnjičeni za kidnapovanje brani ćutanjem.

Ajdinović je, podsetimo, u junu 2015. oteo Markusa Virta, koji je tada imao 50 godina, inače sina "kralja šrafova" Rajnholda Virta. Otmica se dogodila u Šlicu, u okrugu Fogelzberg u Baden-Virtmebergu, gde je Markus kao mentalno hendikepirana osoba živeo izolovano, stacioniran u jednoj vrsti komune. 

Danijel Mut, šef specijalne jedinice koja je dve i po godine tragala za kidnaperom, opisao je Ajdinovića, inače majstora sa povremenim zaposlenjem, kao nesvakidašnju osobu.

- On je veoma komunikativan, tako nešto sam dosad retko kad doživeo. Porodična je osoba, ume dobro da se ophodi s ljudima i deluje veoma srdačno. Smatramo da je Markus Virt upravo zbog takvog, poverljivog i gotovo prijateljskog pristupa koji je Ajdinović imao, pristao da krene s njim. Otmica se dogodila 17. juna 2015. godine i za taj dan je Ajdinović naveo više alibija, ali svi oni su opovrgnuti - dodao je Mut.

Da li je Ajdinović imao saučesnika i dalje je nepoznato. Supruga osumnjičenog je saslušana kao svedok, ali ni ona se nije izjasnila o otmici.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija