• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: logično.com

20.03.2018

15:54

(VIDEO) ŠEF IZRAELSKIH OBAVEŠTAJACA RASTURIO LAŽI LONDONA: U aferi "Skripal" ništa ne funkcioniše i nije kako izgleda!

Vesti

(VIDEO) ŠEF IZRAELSKIH OBAVEŠTAJACA RASTURIO LAŽI LONDONA: U aferi "Skripal" ništa ne funkcioniše i nije kako izgleda!

Podeli vest

Bivši načelnik izraelske obaveštajne službe Nativ Jakov Kedmi, kaže da je razlog što se Izrael nije pridružio Francuskoj, SAD, Nemačkoj i Britaniji  u napada protiv Rusije zbog navodne umešanosti Moskve u trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove ćerke Julije to što nema dokaza o umešanosti Rusiji, ali i gomile nedoslednost u britanskoj verziji

U ovakvim slučajevima je vrlo retko da neko upotrebljava sredstvo pomoću kog možete da otkrijete počinioce. Materija koja je upotrebljena, bar kako Britanci tvrde, potpuno je neprikladna u tom smislu", kaže Kedmi i dodaje da je Izrael osudio samo trovanje, ali je odbio da imenuje Rusiju kao krivca.

Kedmi kaže da cilj i način pokušaja likvidacije Skripala, za što se optužuje Rusija, izgledaju potpuno nelogično.

- Sam po sebi, Sergej Skripalj nije bio od takve vrednost da bi protiv njega morale da se preduzimaju tako jake mere. Ima mnogo 'vrednijih' prebega, a 'vrednost' se meri prema informacijama koje prebeg ima. Skripal je još 2004. rekao ruskim istražiocima sve što je znao i šta je već dao britanskoj strani - kaže Kedmi. 

On procenjuje da je Skripal za Rusiju nevažan.

- Čudno izgleda i prihvaćena londonska verzija trovanja Skripala nervnim agensom 'novičok'. Vrlo retko se upotrebljavaju sredstva pomoću kojih odmah možete da nađete počinioca - kaže bivši šef izraelskih obaveštajaca i dodaje da Novičok nije najdelotvorniji jer ostavlja tragove. 

Reuters/AP/Pixabay.com

Na primer, kada je 1959. sovjetska obaveštajna služba. otkriva on, ubila vođu ukrajinskih nacionalista Stjepana Banderu u Nemačkoj, zapadnonemačka strana nije znala kako je likvidiran. 

- I nikada ne bi ni saznala da im sve nije ispričao Bogdan Stašinski", rekao je Kedmi. Inače, Bogdan Stašinski je bivši oficir KGB i špijun koji je ubio ukrajinske nacionaliste Ljeva Rebeta i Stjepana Banderu kasnih '50-ih godina prošlog veka, a prebegao je u Zapadni Berlin 1961. godine - jasan je šef izraelskih obaveštajaca.

NEDOSTAJAO SAM VAM?! Nasmejani Putin osvanuo na zgradi Forin ofisa u Londonu!

Bivši šef Nativa kaže da bi Moskva, da je zaista htela da eliminište Skripalja, koristila bi bolje metode od onih koje su se koristile '50-ih u Sovjetskom Savezu.

- Ne mogu ni da pomislim da je opao nivo rada ruskih obaveštajnih službi pala. Naprotiv", procenjuje on i dodaje da ne samo da nema dokaza da je Skripal otrovan "novičokom", nego nema ni dokaza da je gas proizveden u Rusiji. Rusija nije ekskluzivni vlasnik formule tog gasa jer je Vil Mirzajanov, tvorac "novičoka", prebegao u SAD sa sve formulom i dao je Amerikancima. Osim toga, ovaj nervni agens je '90-ih godina prošlog veka čak bio na raspolaganju raznim kriminalnim organizacijama i oligarsima - kaže on.

"SLUČAJ SKRIPAL"! RUSIJA NIJE U SUKOBU SA LONDONOM: Svetska klasa novca i vlasti rešila da MOSKVU po svaku cenu SLOMI!

Sve ove okolnosti dovode u sumnju istinitost britanske verzije o uključenosti ruskih tajnih službi, sažima Jakom Kedmi.

- Britanci su više puta morali priznati da su o ovakvim stvarima otvoreno lagali u političke svrhe", ističe izraelski obaveštajac. On kaže da ne stoji ni tvrdnja da je Skripaleva ćerka Julija donela gas iz Moskve jer je trovanje moglo lako da se izvede iz specijalizovane laboratorije "Porton daun" u neposrednoj blizini Solsberija, gde su njih dvoje otrovani - ističe Kedmi.

Public

Čudan komšiluk mesta incidenta i hemijske laboratorije 'Porton daun' u neposrednoj blizini Solsberija, gde su otrovani Skripal i njegova ćerka Julija, navodi, dodaje, na zaključak da mlada Ruskinja uopšte nije donela nervni agens u prtljagu iz Moskve, nego da je otrov već bio spreman u Britaniji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59