• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2018

17:40

TRAMP ČESTITAO PUTINU POBEDU NA IZBORIMA: Uskoro moguć i sastanak dvojice državnika!

Vesti

TRAMP ČESTITAO PUTINU POBEDU NA IZBORIMA: Uskoro moguć i sastanak dvojice državnika!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pobedu na izborima, a teme njihovog telefonskog razgovora bile su dalji kontakti Rusije i SAD, uključujući lični sastanak dva lidera, ali i situacija u Siriji, Ukrajini i na Korejskom poluostrvu, saopštio je Kremlj

- Generalno, razgovor je bio konstruktivan i poslovan, s fokusom na prevazilaženje problema koji su se nagomilali u rusko-američkim odnosima - navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Dve strane su se saglasile da razvijaju dalje bilateralne kontakte, između ostalog i u kontekstu promena u američkom Stejt departmentu. Posebna pažnja je bila posvećena pitanju mogućeg sastanka na visokom nivou, navodi Pres služba Kremlja.

USKORO SASTANAK TRAMPA I PUTINA

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se trka u naoružanju između Rusije i SAD otima kontroli i da o tome planira da razgovara sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Tramp je naveo da namerava da se sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u bliskoj budućnosti, saopštio je Rojters.    



Uz to, sagovornici su istakli značaj brzog napredovanja u rešavanju kriza u Siriji i Ukrajini, dodaje se u saopštenju.
Putin i Tramp su se složili i da bi trebalo koristiti samo mirne načine za ublažavanje tenzija na Korejskom poluostrvu.

- Dve strane su izrazile zadovoljstvo znog smanjenja tenzija oko Korejskog poluostrva i istakle potrebu za daljim doslednim naporima u cilju rešavanja situacije mirnim, diplomatskim sredstvima - zaključuje Kremlj.

Tramp i Putin, kako se navodi, istakli su potrebu za koordinisanim naporima kako bi se ograničila trka u naoružanju i obezbedila strateška stabilnost.

(FOTO/VIDEO) PUTIN PONOVO PREDSEDNIK RUSIJE: Njegov najbolji rezultat ikada, 50 miliona građana glasalo za njega




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija