• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

25.03.2018

18:14

RUSI PRONAŠLI DOKAZE!  Nervni agens A-234 kojim je otrovan Skripal RAZVIJEN U SAD!

Vesti

RUSI PRONAŠLI DOKAZE! Nervni agens A-234 kojim je otrovan Skripal RAZVIJEN U SAD!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države razvijale su gas A-234, imamo dokument koji to potvrđuje, izjavio je šef laboratorije za hemijsku i analitičku kontrolu naučnog centra Ministarstva odbrane Rusije Igor Ribaljčenko

- Činjenica je da smo još 1998. godine, pregledanjem još jedne verzije spektralne biblioteke, koju je objavio Nacionalni biro za standarde Sjedinjenih Američkih Država (NBS), tamo pronašli supstancu koja nam je bila zanimljiva, jer je u pitanju bila organofosforna supstanca. I shvatili smo da ona mora da ima snažan smrtonosni efekat. Sada se ispostavilo da, sudeći po nazivu ove supstance, to je bio isti nervni agens A-234“ - rekao je Igor Ribaljčenko na televiziji „Rusija 1“.

On je dodao da je ovu supstancu u američku bazu podataka dodao član američkog Centra za istraživanje i razvoj naoružanja.

- Najinteresantniji detalj u ovoj priči je da u sledećim verzijama baze podataka, koja se obično samo proširuje, stalno se dopunjava, sve je više i više supstanci, nismo našli ovaj zapis. I ne mogu da objasnim gde je on sada - istakao je ruski vojni hemičar.

On je, takođe, naveo da je u pitanju teška i isparljiva supstanca, sudeći po njenoj molekulskoj formuli i njenoj molekulskoj masi.

AFERA SKRIPAL! RUSKE VLASTI TVRDE: Nervni otrov "novičok" nije proizveden u Rusiji!

EU POVUKLA SVOG AMBASADORA U MOSKVI NA KONSULTACIJE! Lideri EU na samitu u Briselu pružili punu podršku Britaniji u slučaju otrovanog agenta!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mosad

pre 5 godina

imamo dokument koji to potvrđuje sa smo nasli dokazi i to kod PUTINA najnovja vest iz republike srbije

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59