• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

27.03.2018

10:28

(FOTO) MISTERIOZNI VOZ UŠAO U PEKING! Svi se pitaju DA LI JE U NJEMU KIM DŽONG UN?!

Vesti

(FOTO) MISTERIOZNI VOZ UŠAO U PEKING! Svi se pitaju DA LI JE U NJEMU KIM DŽONG UN?!

Podeli vest

Dolazak specijalnog severnokorejskog voza u Peking uz neoubičajeno jake mere bezbednosti podstakao spekulacije da je u vozu Kim Džong Un

Lider Severne Koreje planira, kako je ranije najavio, sastanke s predsednikom Južne Koreje krajem aprila i s predsednikom SAD do kraja maja. Iako nije najavljen sastanak s kineskim zvaničnicima, Kina je jedan od značajnih saveznika Severne Koreje iako su se odnosi pogoršali od razvoja nuklearnog i balističkog programa Pjongjanga.

Printscreeen


Ukoliko bude zvanično potvrđeno, to će biti prva poseta Kim Džong Una inostranstvu od njegovog dolaska na vlasti 2011. kada je nasledio funkciju od oca Kim Džong Ila. 

Agencija Frans pres je prenela da kinesko Ministarstvo inostranih poslova nema informacija od dolasku lidera Severne Koreje, dok je vest o dolasku specijalnog voza sa severnokorejskim zvaničnicma prenela japanska agencija Kjodo. 



Japanska televizija NNN prikazala je snimke voza koji liči na voz koji je koristio Kim Džong Il na železničkoj stanici u Pekingu. 

Očevici su naveli da je na stanici neuobičajeno veliki broj pripadnika kineskih snaga bezbednosti i da je pojačano policijsko prisustvo ispred diplomatske rezidencije gde je pokojni severnokorejski lider odsedao tokom poseta Pekingu. 



Bela kuća je saopštila da ne zna ništa o Kimovoj poseti, dok je južnokorejska vlada koja je obično obaveštena o dešavanjima severnog suseda, navela da pažljivo prati situaciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija