• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

28.03.2018

07:58

(VIDEO) KIM DŽONG PRVI PUT IZAŠAO IZ SEVERNE KOREJE! U Kini se sreo sa Si Đinpingom, OBEĆAO MIR!

Vesti

(VIDEO) KIM DŽONG PRVI PUT IZAŠAO IZ SEVERNE KOREJE! U Kini se sreo sa Si Đinpingom, OBEĆAO MIR!

Podeli vest

Lider Severne Koreje Kim Džong Un boravio je u poseti Kini od nedelje do danas, u prvoj poseti inostranstvu od dolaska na vlasti 2011, potvrdili su kineski mediji

Kineski mediji pišu i da se Kim sastao s predsednikom Si Đinpingom i izrazio spremnost da se na predstojećem sastanku s američkim predsednikom Donaldom Trampom založi za denuklearizaciju Korejskog poluostrva.

Kim, kojeg je Si dočekao s velikom pompom, izjavio je da je spreman za denuklearizaciju u skladu s voljom bivših severnokorejskih lidera, javila je agencija Sinhua.

Tanjug/AP

- Naša stalna pozicija je posvećenost denuklearizaciji Korejskog poluostrva u skladu s voljom bivših lidera Kim Il Sunga i Kim Džong Ila - rekao je lider Severne Koreje, čija je poseta Kini držana u tajnosti do njegovog povratka Severnoj Koreji, kako pretpostavljaju analitičari. 

Kineski mediji preneli su snimke Kima i Sija, koji je priredio banket lideru Severne Koreje i njegovoj supruzi. Kim je rekao da je poseta Kini bila njegov zadatak.

Kineski predsednik je sa svoje strane prihvatio poziv da poseti Pjongjang.

Rojters

Poseta Kima Kini predstavlja povratak u prvi plan kineske diplomatije u rešavanju nuklearnog pitanja Severne Koreje, koja je sprovela nekoliko nuklearnih i balističkih proba, a zbog čega su joj uvedene međunarodne sankcije.


Za sada se ne zna kada će biti održan sastanak Kima i Trampa, osim ranijih najava da bi to trebalo da bude do kraja maja.

Kim nije boravio u poseti inostranstvu od dolaska na vlasti 2011. kada je funkciju preuzeo od oca, Kim Džong Ila.

Japanski mediji su prvi preneli vest o mogućoj poseti Kima Kini. Agencija Kjodo je u utorak javila da je specijalni severnokorejski voz koji liči na onaj koji je koristio Kim Džong Il tokom putovanja u inostranstvo, na železničkoj stanici u Pekingu i da se na licu mesta nalaze neuobičajeni velikih broj pripadnika kineskih snaga bezbednosti.

(FOTO) MISTERIOZNI VOZ UŠAO U PEKING! Svi se pitaju DA LI JE U NJEMU KIM DŽONG UN?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija