• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2018

09:00

ISTORIJSKI SUSRET: Sastanak lidera Južne i Severne Koreje 27. aprila!

Vesti

ISTORIJSKI SUSRET: Sastanak lidera Južne i Severne Koreje 27. aprila!

Podeli vest

 Lideri Južne i Severne Koreje održaće prvi zvanični sastanak 27. aprila, saopštila je Južna Koreja, prenosi Rojters

Južna i Severna Koreja započele su danas pregovore na visokom nivou u pograničnom selu Panmundžom, kako bi se pripremili za susret severnokorejskog lidera Kim Džong una i južnokorejskog predsednika Mun Džae in-a.
Delegaciju Južne Koreje predvodi ministar za unifikaciju Čo Mjong gjon, dok delegaciju Severne Koreje predvodi direktor agencije za među korejske poslove Ri Son Gvon, prenosi AP.

Ti razgovori usledili su nakon sastanka Kim Džong una sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom u Pekingu, a kako se navodi do kraja maja bi trebalo da se održi razgovor između Kima i američkog predsednika Donalda Trampa, što još nije potvrdila Severna Koreja.
Južna Koreja saopštila je i da je kineski državni savetnik Jang Jieči stigao u Seul kako bi obavestio Mun Džae in-a o razgovoru Si Ðinpinga i Kima.

Kako su naveli, to je ohrabrujući znak da je Kim spreman za dijalog sa Južnom Korejom i SAD.

(VIDEO) KIM DŽONG PRVI PUT IZAŠAO IZ SEVERNE KOREJE! U Kini se sreo sa Si Đinpingom, OBEĆAO MIR!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija