• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Fakti

01.04.2018

18:32

(VIDEO) ŠOKANTAN IZVEŠTAJ IZRAELSKOG OBAVEŠTAJCA: Putin je razvio SUPERORUŽJE, NATO je beskoristan, EVROPA MORA DA PREGOVARA S RUSIJOM!

Vesti

(VIDEO) ŠOKANTAN IZVEŠTAJ IZRAELSKOG OBAVEŠTAJCA: Putin je razvio SUPERORUŽJE, NATO je beskoristan, EVROPA MORA DA PREGOVARA S RUSIJOM!

Podeli vest

Rusija zahvaljujući svom novom superoružju koje je javno prodemonstrirao Vladimir Putin  može ubrzati raspad NATO , ocenio je poznati izraelski geopolitičar Jakov Kedmi

On je u karijeri rukovodio i tajnom službom „Nativ”, a svoju procenu razvija i obrazlaže ovako:

- Putin je pokazao da je Rusija dostigla najvišu tačku bezbednosti u celoj svojoj istoriji. Da sada ni Sjedinjene Države ni Evropa nemaju čime da joj pariraju. Putin je takođe pokazao da je ceo odbrambeni sistem NATO potpuno beskoristan i da više nije u stanju da išta uradi protiv Rusije-kaže Kedmi.

Kedmi naglašava i da ujedinjena Evropa nema nikakvu zaštitu i da Rusija s njom dalje može pregovarati u dve etape:

- U prvoj fazi o ukidanju sankcija i o uklanjanju svih baza NATO sa teritorije EU. A u drugoj – o raspuštanju NATO kao krajnjem rezultatu. Uostalom, sdada je već jasno da je NATO beskoristan i da ništa ne znači na odbrambenom planu i da od njega u slučaju rusko-evropskog rata ne bi bilo vajde. NATO je u vojnom smislu izgubio značaj i upravo zato ga treba raspustiti.

Kedmi sugeriše Kremlju da upravo to postavi kao uslov normalizacije odnosa između Rusije i EU.

On je podsetio da je poslanica naciji parlamentu ruskog lidera imala dva segmenta – vojni i nevojni. Pritom je ukazao:

- Nevojni je za Sjedinjene Države strašniji od vojnog. Jer, ispostavlja se da Rusija – iako je pod narastajućim zapadnim pritiskom preko sankcija čije posledice su uporedive sa ratnim razaranjima – našla način i sredstva da reši sve probleme i propuuštanja nagomilane tokom 20 godina i da stvori novu razvojnu bazu. U suštini, pokazalo se da su i pritisak i sankcije beskorisni jer ne utiču ni na politiku Rusije ni na njen razvoj. Što je posebno važno i čega su se posebno bojali – ni na njeno naoružavanje”.

Kedmi smatra da će Amerikanci i njihovi saveznici odsad imati veliki problem i sa svojom i sa ruskom pomorskom moći.

- Sjedinjene Države su u središtu svoje vojne moći uvek imale mornaricu. A ona će – sudeći po onome što je predočio Putina – postati potpuno bespomoćna u sluačju Rusije. Ruske podmornice i podvodni aparati postali su pretnja i američkoj floti i obalama SAD. Neki od ruskih aparata mogu izazivati i cunami.


A svih deset grupa američkih ratnih brodova oko nosača aviona postalo apsolutno golo pred raketama `Kinžal`. Te udarne grupe su ostale bez atakujuće uloge prema Rusiji”.

(VIDEO) OVAKO JE MIG 31 OBAVIO MISIJU NA GRANICI KOSMOSA: Uspešno lansirana supersonična raketa "Kindžal" OD KOJE NEMA ODBRANE!

(VIDEO) NOVO ČUDO OD RUSKOG ORUŽJA: Baćuške prave tenk, ALI NA TOČKOVIMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 5 godina

Nato odavno nema nikakvu svrhu... a Putin ce samo ubrzati raspad tog satanskog pakta.. svesni su toga kauboji, zato su zajedno sa britancima i pokrenuli hajku na Rusiju.

SRBIN iz SRBIJE

pre 5 godina

Radi se o neinteligenciji zapada pritiskom na Rusiju prave jacu i homogeniju silu.

Tomislav Crnojević

pre 5 godina

Ajde da se više ne lažemo kao da mozga nemamo! NATO nikad, ali nikad, nije ni imao odbrambeni smisao za Zapad i "Ameriku" (čitaj-invazionističku Englesku)! NATO je od samog svog prapočetka zamišljen kao razbojnička i pljačkaška banda, kao zlikovačka "kohorta" koja će terorisati i uništavati ceo svet, zarad profita svojih bogatih gospodara koji su ga i formirali. ...U tome je sva filozofija njegovog postojanja. Sve drugo su priče za mentalno retardiranu svetinu koja se hrani defetizmom laži!

sumadinac neprskani

pre 5 godina

da mi nije toliko milo bilo bi mi pomalo i zao onih nato stoltenberg birokrata pa od koga ce nesrecnici od sad da primaju onolike plate . a taman se navikli .

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija