• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

01.04.2018

18:55

(VIDEO) PANIKA U EVROPI! AMERIČKI "PATRIOT" JE TRUBA: Ne može da zaustavi rakete Huta, kako će PUTINOVE ISKANDERE!

Vesti

(VIDEO) PANIKA U EVROPI! AMERIČKI "PATRIOT" JE TRUBA: Ne može da zaustavi rakete Huta, kako će PUTINOVE ISKANDERE!

Podeli vest

Eksperti iz nezavisnog Midlberijskog instituta za međunarodna istraživanja pozabavili su se funkcionisanjem američkih PVO i protivraketnih sistema Patriot u Saudijskoj Arabiji i zaključili - da od njih faktički nema vajde

Proučili su sve raketne napade jemenskih husita na Saudijsku Arabiju od novembra 2017-te do danas i utvrdili da je malo koja njihova raketa bila oborena. A saudijski vojni vrh je tvrdio da su bezmalo svi "uspešno odbijeni".

Analitičari pomenutog instituta, koji su radili pod rukovodstvom Džefrija Luisa, svoja saznanja i zaključke su objavili na stranicama uticajnog Foreign Policy.

Luis i njegove kolege su prvo identifikovali mesta gde su pali delovi i bojeve glave raketa koje su lansirali husiti, a potom utvrdili tačke na kojima su se nalazile rakete-presretači. Tako su utvrdili: da su same rakete husita padale na saudijski glavni grad - Rijad - a da su njihove bojeve glave prolazile kroz sve linije odbrane i padale u blizini ciljeva koji su im bili određeni.

Prilikom raketnih napada husita izvedenih u novembru i decembru 2017-te - jedna bojeva glava je pala nekoliko stotina metara od petog terminala aerodroma "Kralj Halid", a druga je zamalo uništila autosalon Honde.

Luis je posebno skrenuo pažnju na činjenicu da je nedavno raketa Patriot - ispaljena da presretne projektil husita - eksplodirala u stambenoj četvrti Rijada.

Na osnovu svega je izveo zaključak:

- Nema nikakvih dokaza da je Saudijska Arabija tokom trajanja konflikta sa Jemenom presrela makar i jednu jedinu raketu husita. Zbog toga se nameće uznemiravajuće pitanje: postoje li ikakvi razlozi da se smatra da sistemi Patriot uopšte funkcionišu.

(VIDEO) STIŽE NOVI I JOŠ MOĆNIJI "OGANJ" ZA VOJSKU SRBIJE: Naša armija dobija ČAK 40 NOVIH SISTEMA!

Luis otvoreno iznosi sumnju da su sistemi Patriot ikada uspevali da presretnu i unište neku balističku raketu velikog dometa u realnim borbenim uslovima.

U prilog svom strahovanju, naveo je da se zna za samo jedan slučaj - koji su potvrdili nezavisni eksperti - da je Patriot za vreme rata u Persijskom zalivu oborio irački "Skad".

SAD OKRUŽUJU PUTINA, SPREMILI 400 PROTIVBALISTIČKIH RAKETA: Ameri optužuju Moskvu, A JURE NA GRANICE RUSIJE!

Jedan jedini od 47 koliko je iračka armija lansirala!

A Pentagon je tada tvrdio da je bila oborena polovina (23).

U međuvremenu je sisteme Patriot kupila Poljska. Da bi je štitili od ruskih taktičkih raketnih sistema "Iskander".

A oni su za rakete jemenskih husita - 22. vek!

Evo 10 najboljih antiraketnih sistema u svetu!!! 

Poređenje Patriota sa ruskim S 400 Trijumf pogledajte u sledećem video zapisu!!!

Zašto se SAD i Evropa panično plaše putinovih iskandera pogledajte u sledećem video zapisu!!!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 6 godina

Mnogi nisu spoznali sta je Holivud...sranje kao i Mekdonalds. Patriot je produkt takve tvorevine.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija