• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.04.2018

17:48

TRAMP POZVAO PUTINA U VAŠINGTON: Bela kuća potvrdila poziv, u Kremlju ćute pod presijom DIPLOMATSKOG RATA!

Vesti

TRAMP POZVAO PUTINA U VAŠINGTON: Bela kuća potvrdila poziv, u Kremlju ćute pod presijom DIPLOMATSKOG RATA!

Podeli vest

Bela kuća je danas potvrdila da je američki predsednik Donald Tramp pozvao ruskog kolegu Vladimira Putina u Vašington

Pres sekretar Sara Hakabi je izjavila da je Bela kuća jedna od "brojnih potencijalnih mesta" sastanka o čemu su Putin i Tramp razgovarali telefonom 20. marta.
- Kao što je i sam predsednik (Tramp) potvrdio 20. marta, nekoliko sati posle njegovog poslednjeg telefonskog razgovora sa predsednikom Putinom, njih dvojica su razgovarali o bilateralnom sastanku u ne tako dalekoj budućnosti - rekla je Sanders.

Ona je dodala da su u tom kontekstu razgovarali o više potencijalnih mesta sastanka, uključujući i Belu kuću, preneo je AP.

Prema rečima Sandersove, administracija američkog predsednika po tom pitanju nema dalji komentar.

Kremlj je prethodno saopštio da razgovora o održavanju predloženog susreta između predsednika Rusije i SAD nije bilo od kada je Tramp predložio susret u telefonskom razgovoru dvojice lidera 20. marta.
Od tada je Vašington proterao 60 ruskih diplomata i zatvorio ruski konzulat u Sijetlu zbog optužbi da je Rusija imala ulogu u trovanju bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, a Rusija odgovorila istom merom. 

- U pozadini ovih događaja, teško je razgovarati o mogućnosti održavanja sastanka- izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov, preneo je Rojters.

- Mi želimo da verujemo da će razgovori (o predloženom sastanku) početi rekao je Ušakov. Želimo da se nadamo da... ćemo jednog dana doći na početak ozbiljnog i konstruktivnog dijaloga- rekao je on.

Ušakov je izjavio i da je tokom telefonskog razgovora dvojice predsednika Tramp sugerisao da bi susret trebalo bude održan u Vašingtonu, preneo je Tass.

(VIDEO) RUSKE DIPLOMATE ZALEDILE SAD PESMOM O HRABRIM SRPKINJAMA: Ameri ovo ni u ludilu nisu očekivali!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Deda Đoka

pre 6 godina

MOLBA I POZIV: molim da se predsednik Rusije g.din Putin i predsednik USA g.din Tramp sastanu u Beogradu. Time bi, osim svog bilateralnog sastanka, REŠILI ZA SVAGDA PROBLEM KOSOVA.

Sara

pre 6 godina

Mislim da to nije pametna ideja zbog bezbednosnih razloga.

POZIV

pre 6 godina

neka sastanak bude u Beogradu pa bi tako, ujedno rešili i problem Kosova.

zoran miljkovic

pre 6 godina

КАД ТАТА ЗОВНЕ,ЧИК СЕ НЕ ОДАЗОВИ,НЕГО ИМА ДА ИДЕ КАО БЕЛА ЛАЛА.

Rale

pre 6 godina

Putine care, nije na tebi da ideš u "crnu kuću", a ako nije u stanju da ti dođe na noge ne treba ni da se sastaneš sa njim.

Mille

pre 6 godina

Ne bi valjali da ide, oni i Britanci su podmukli ljudi, na sve su spremni da sprece propadanje svoje imperije. Koliko je samo besmislena prica o trovanju, a ipak je svi NATO saveznici slepo prihvataju.

Marcco

pre 6 godina

E ovi Ameri su stvarno tupava stvorenja. Britanci ih motaju oko prsta već 100 godina, ako ne i duže.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija