• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

05.04.2018

12:26

FRANCUSKI GENERAL ŠOKIRAO LONDON: Samo su tri države IMALE MOTIV su da otruju Skripala, TO SIGURNO NIJE RUSIJA!

Vesti

FRANCUSKI GENERAL ŠOKIRAO LONDON: Samo su tri države IMALE MOTIV su da otruju Skripala, TO SIGURNO NIJE RUSIJA!

Podeli vest

Britanski Tajms, pozivajući se na izvore u bezbednosnim strukturama i vladi, tvrdi da su obaveštajne službe locirale tajnu rusku laboratoriju koja navodno proizvodi nervni agens kojim su otrovani Skripaljevi. S druge strane, francuski general Dominik Delaverd ističe da su trovanje bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripala u Solsberiju mogle da izvedu specijalne službe SAD, Izraela ili Velike Britanije

General Delaverd je predstavio nekoliko verzija slučaja Skripalj u članku koji je objavio ASAF. Prema mišljenju francuskog oficira, Rusija ne samo da nema nikakve veze sa trovanjem Skripalja, već ni sa nervnim gasom "novičok".

- Ta supstanca je postala poznata širokoj javnosti zahvaljujući izjavama ruskog disidenta Vila Mirzajanova, bivšeg vojnog hemičara, devedesetih godina prošlog veka. On je 2007. godine u SAD knjigu objavio 'Državne tajne' u kojoj je naveo nekoliko hemijskih formula kao potvrdu svojih navoda. Ako se to potvrdi, ispada da je 'novičok' od 2007. godine prestao da bude isključivo ruski izum i mogao je da ga proizvede bilo ko - piše general.

On je postavio pitanje zbog čega bi predsednik Rusije, makar teoretski, odobrio likvidaciju Sergeja Skripalja, kog je 2010. godine pomilovao i koji već dugo vreme ne predstavlja pretnju, posebno 16 dana uoči izbora.

On navodi da bi iza ubistva Skripalja mogli da stoje Izrael, SAD i Velika Britanija.

- Jaka alijansa Rusije, Bašara el Asada, Irana i Hezbolaha se ne dopada Izraelu. Treba samo da se pročitaju izraelski mediji, pa da se uverite u to. Rusija je ta karika u to savezu zbog koje američko-izraelski plan cepanja Sirije nije postignut i nakon sedam godina rata. Mnogobrojne posete Netanijahua Putinu sa ciljem da ga ubedi da prepusti Siriju i Iran nisu urodile plodom. I na kraju je trebalo uraditi nešto i pojačati pritisak na njega kako bi odbacio taj teret - smatra Delaverd.

Povećanje pritiska do maksimuma na jaku i, prema rečima neokonzervativaca, preteću Rusiju deo je interesa SAD, kaže francuski general. 

Clipaart.com

- Kao što je to i provociranje velike krize između EU i Rusije. Ako su Amerikanci odlučili da varaju, oni u kriminalnoj istrazi mogu da podmetnu neke snimke telefonskih razgovora na ruskom jeziku između navodnih ubica. Te njihove antiruske optužbe će biti samo pojačavane -  napisao je on.

Treća država koja je mogla da otruje Skripalja je Velika Britanija gde se i desilo trovanje. On smatra da bi specijalne službe Tereze Mej mogle da rade u interesu SAD ili Izrael. 

PUTINOVI BEZBEDNJACI SPREČILI CIA DA SE DOKOPA TAJNIH MAPA: Na kartama se nalazile NAJVEĆE TAJNE RUSIJE!

I dok u svetu sve više stručnjaka za bezbednost, bivših visokih oficira, otvoreno sumnja u britansku verziju priče, list Tajms  tvrdi, pozivajući se na izvore u bezbednosnim strukturama i vladi, da su obaveljtajne službe locirale tajnu rusku laboratoriju koja navodno proizvodi nervni agens kojim su otrovani Skripaljevi. 

Sagovornici Tajmsa, istina, ističu da nisu sto odsto sigurni, ali se insistira da se o mestu laboratorije može govoriti "sa visokim stepenom sigurnosti".

List navodi da su britanski stručnjaci uspeli da utvrde izvor otrovne supstance "uz pomoć" naučne analize i obaveštajnih informacija". 

BRITANCI SE UPLAŠILI PUTINA: Istraga s Rusima o Skripalu ne dolazi u obzir!

Tajms dalje navodi da su vlasti zemlje još pre incidenta u Solsberiju znale za postojanje objekta u kome je proizvedena otrovna supstanca, koju u Britaniji nazivaju "novičok".

- Sve u svemu, do prvog sastanka komisije 'Kobra' (čine je članovi vlade, službi za vanredne situacije i obaveštajne agencije), znali smo da je više nego očigledno da je ona ruskog porekla - navodi list.

Clipaart.com

Da sve bude još interesantnije, šef tajne laboratorije Ministarstva odbrane Velike Britanije izjavio da eksperti nisu uspeli da utvrde izvor porekla supstance kojom su otrovani Skripaljevi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
o

pre 6 godina

kao sto se moze oswtititi nece vise goreti Moskva ipak ce na ovaj ili onaj nacin goreti LONDON a MEJ ce ko vestica biti spaljena na lomaci a vatru ce potpaliti Tramp i Merkel zajedno Divno

Ljube

pre 6 godina

Neverovatno da Britanci čak ni ne pokušavaju da promene ili modifikuju modus operandi - retorika i priče o "pouzdanim informacijama" o laboratoriji su gotovo identične pričama od pre 20 godina da Sadam Husein proizvodi hemijsko oružje o čemu oni imaju pouzdane informacije. Neshvatljivo je da ostatak sveta to ponovo prihvata kao istinu bez bilo kakvih dokaza. Izgleda da su Britanija i Amerika bukvalno potkupile veći deo svetskih političara i rade šta im je volja. Kraj sveta nam se opasno približava ...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija