• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2018

21:18

PRADA NA SUDU ZBOG KUPOVINE 700 MLADIH KROKODILA: Tužba teška dva miliona dolara!

Vesti

PRADA NA SUDU ZBOG KUPOVINE 700 MLADIH KROKODILA: Tužba teška dva miliona dolara!

Podeli vest

Italijanska modna kuća Prada uskoro će se naći na sudu zbog problema vezanih za kupovinu kože od 700 mladih i 26 odraslih krokodila. Tužba protiv modnog giganta teška je dva miliona dolara

Prada se našla u sudskim problemima kad je firma "Capo-USA" otkrila kako je sklopila ugovor s njom za kupovinu kože i mladunaca američkih krokodila, koje će koristiti za izradu egzotičnih kožnih modnih dodataka.
Dok su se druge modne kompanije, poput LVMH, Keringa i Ermea (Hermes), borile da obezbede svoje lance snabdevanja putem dobavljača skupih materijala, Prada je uz pomoć firme "Capo-USA" pronašla kvalitetne uzgajivače krokodila i time olakšala isporuke u fabrici "GNP Pelli" u Italiji.

"Capo-USA" bio je plaćen za svako izleglo mladunče krokodila, a dodatno su zarađivali i od prodaje kože.
"Capo-USA" tvrdi da su samostalno prevezli 726 krokodila na Pradinu farmu u Luizijanu, gde su se uzgajali krokodili zbog krzna i kože.

Međutim, "GNP Pelli" navodno nije platio proviziju "Capo-USA", čime je izazvana šteta veća od dva miliona dolara koju ova američka firma traži u tužbi.
Prada je zatražila da se predmet prebaci na Federalni sud u Floridi, a potom i u Milano, preneo je Klix.ba.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

И ми узгајамо свиње да би их... - заклали...?! Зашто не може... - Крокодили...?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija